11 Ağustos tarihinde başlayan yurt dışından gelen öğrencilerin kayıtları 25 Ağustos 2014 tarihinde sona erdi. Başka ülkelerden gelen ve Uşak Üniversitesi’ne kayıt olmak isteyen öğrenciler,  kayıt süresince çok sıkıntılı anlar yaşadı. Kayıtların ilk gününden itibaren kampus içerisinde şubesi olan banka ve kayıt bürosu önünde uzun kuyruklar oluştu. Hal böyle olunca da uzak ülkelerden gelen öğrenciler  "Kayıt çilesi" yaşadı. Harç parası ve kayıt olmak isteyen yabancı uyruklu öğrenciler, sistemden kaynaklanan arızalar nedeniyle sıcağın altında saatlerce beklemek zorunda kaldı. Zaman zaman kayıt yapan personel ve banka şube çalışanlarıyla da sert tartışmalar yaşandı.

BANKA ŞUBASİ ERKEN AÇILMIYOR

Uşak Üniversitesi 2014-2015 Akademik yılında kayıt olmaya hak kazanan yabancı öğrenciler, organizasyon hataları nedeniyle çile çektiklerini belirterek, kayıt sırasında yaşanan sıkıntılara isyan ettiler. Öte yandan kayıt sırasında yaşanan organizasyon bozuklukları personelin de sıkıntı çekmesine neden oldu.

Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri! Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri!

Bu yıl 2 bin 9 yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı bulunan Uşak Üniversitesi’nde şubesi bulunan bankanın kayıt süresince şubesini saat 10.00 dan önce açamaması, harç yatırmak isteyen öğrencilerin saatlerce beklemesine yol açtı. Uzun kuyruklardan sonra harç yatırmayı başaran öğrenciler, bu kez de kayıt bürolarına yüklenince, zaten az sayıda olan kayıt bürosu personelini iş yapamaz duruma düşürdü. Sabah harç paralarının geç yatırılmasından dolayı yaşanan gecikme, kayıt bürosu çalışanlarının da geç vakitlere kadar mesai yapmasına neden olurken, öğlen yemeği ve dinlenme gibi mevhumların ortadan kalmasına neden oldu.

“DİL BİLEN REHBER YOK”

Çoğu kayıt nedeniyle ülkelerinden gelen öğrenciler de uzun kayıt işlemleri sırasında sıcak altında saatlerce beklerken, yeme ihtiyaçlarını gidermede de sıkıntı yaşadı. Çoğu Türkçe bilmeyen öğrencilere, dil bilen yardımcı rehberlerin de olmayışı çekilen çilenin başlıca nedeni oldu.

 Yurt dışından gelen öğrencilerin kayıt işlemeleri sırasında çektiği bir diğer sıkıntı da barınma sorunundan kaynaklandı. Henüz yurtlara kabulü yapılmayan öğrenciler, kentte konaklayacak yer bulmadıklarından yakınarak Türkçe bilen arkadaşları vasıtası ile şunları dile getirdiler:

“Kayıtlar sırasında yaşanan organizasyon bozukluğu bizleri çok mağdur etti. Geçen hafta banka şubesi geç açılınca, arkadaşlar arasında neredeyse yumruk yumruğa kavga çıkıyordu. Saatlerce sıcak altında bekledik. Kayıt yapan personel bize yardımcı olmaya çalışıyor. Ama sayıları çok yetersiz. Sıcakta saatlerce bekledik. Kalacak yer bulmada sıkıntı yaşadık.”

Uşak Üniversitesi’ne bu yıl 2 bin 9 öğrencinin alınacağı kontenjanların dolmadığı takdirde 2. Kayıt döneminin 26 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında yapılacağı öğrenildi. Yabancı öğrenciler için öğrenci yurtlarında az sayıda kontenjan olduğu için, birçok öğrenci barınma sorununu kendi olanaklarıyla çözecek.

Editör: TE Bilişim