Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek
Uşak İslami İlimler Fakültesi'nde normalde ayrı olan kız ve erkek öğrencilerin sınıflarının birleştirilmesi kararının alınmasının ardından öğrencilerden tepki gelmeye başladı. Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencileri yapılan karar değişikliğinin hiçbir mantığa uymadığını, yapılanın anlamsız ve gerekli olmayan bir karar değişikliği olduğunu söyledi. Hazırlık ve üst sınıfların tamamında sınıf birleşimine gidilirken, öğrenciler konuyla alakalı, "İslami eğitim alınan bir kurumda, İslam'da olmaması gereken bir şeyin uygulanması hiçbir mantık içermemektedir. Yönetmelikte böyle bile olsa, bu güne kadar ayrı olan eğitimi birleştirmek için karar çıkartılması saçma ve gereksizdir. Biz eğitimimizi alırken, hassasiyetlerimize de dikkat edilmesini isterdik. Bu karar yanlış ve değiştirilmesi gereken bir karar oldu" dediler.

Kız ve Erkek Ayrı Olduğu İçin Geldik

Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'ni kız ve erkek öğrencilerin ayrı olması dolayısı ile seçtiklerini aktaran bir grup öğrenci, bu kararın kendilerine yapılan haksızlık ve saygısızlık olduğunu ifade etti. Eğitim alırken rahatsızlık duyduklarını ekleyen öğrenciler, "Bu bölümde böyle bir değişikliğin yapılmaması gerekirdi. Bu neye fayda sağlayacak? Kim istedi, kimler kabul etti merak ediyoruz. Amacı olmayan bir davranış gibi görünüyor. Tam manası ile bir açıklama da yok. Konuşmak da pek mümkün olmuyor öğrenci olunca. Ailemiz bizlerden iyi puanlar ve başarılı bir eğitim hayatı bekliyor. Notlarımızın düşürülmesinden korktuğumuz için her ne kadar durumun düzeltilmesi için ısrar etsek de, yeteri kadar baskı yapamıyoruz" dediler. Özellikle İslami İlimler Fakültesi'nde böyle bir karar değişikliğinin amacının ne olduğu merak konusu olurken, konuyla ilgili bilgi almak amacıyla ulaştığımız Fakülte Sekreterliğinden herhangi bir dönüş yapılmadı. 
Editör: TE Bilişim