Uşak Üniversitesinde seçim heyecanı

           SERKAN KARAYOL (UŞAK)

 

UŞAK Üniversitesi’nde 20 Nisan Pazartesi günü rektörlük seçimi yapılacak. Rektör Prof.Dr. Sait Çelik’in yeniden aday olduğu rektörlük için altı aday yarışacak. Rektörlük seçimlerinde 240 öğretim üyesi oy kullanacak.

 

Uşak Üniversitesi'ni seçim heyecanı sardı. 2006 yılında kurulan Uşak Üniversitesi’nin 3. dönem rektörünün belirlenmesi için yapılacak seçimler için YÖK, 20 Nisan tarihini belirledi. 2011 yılından bu yana rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Sait Çelik’in de aday olduğu rektörlük için Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Okudan ve Uşaklı olan İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Savaş adaylıklarını açıkladı. En az 6 adayın olması gereken seçimde 3 adayında 20 Nisan Pazartesi günü adaylıklarını açıklaması bekleniyor.

 

Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde yapılacak rektörlük seçimlerinde 280 öğretim üyesinden 240’ının oy kullanacağı belirtildi. 40 öğretim üyesinin görevlendirme ve akademik çalışmalar nedeniyle şehir dışında olduğu ifade edildi. Yapılacak seçimin ardından sonuçlar 3 gün içinde YÖK’e gönderilecek. 4 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulacak liste, yapılacak atamayla 18 Mayıs’ta yeni rektör belirlenecek.

 

ADAYLAR KİMDİR?

 

Prof Dr. Sait Çelik

 

1964 yılında Denizli-Çivril’de doğdu. 1985 yılında Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1987 yılında Selçuk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1992 yılında Fırat Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamlayan Çelik, 1997 yılında Doçent, 2003 yılında Profesör oldu. 2011 yılında Uşak Ünişversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Sait Çelik evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

Prof Dr. Rıfat Okudan

 

1968 yılında Isparta’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Isparta’da tamamladı ve Isparta İmam-Hatip Lisesi’nden 1986 yılında mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yüksek öğrenime başlayan Prof. Dr. Okudan 1991 yılında bu fakülteden mezun oldu. 2013 yılı Şubat ayında Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı’nda Profesör kadrosuna atandı. Evli ve dört çocuk babası olan Prof. Dr. Rifat Okudan 2013 yılı Nisan ayında Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı olarak atanmıştır.

 

Prof Dr. Ekrem Savaş

 

1955 yılında Uşak ‘ın Ulucak köyünde doğdu. İlköğretimini aynı köyde bitirdi. Orta ve Lise tahsilini sırayla Uşak Merkez Ortaokulunda ve Uşak Lisesinde yaptı. 1980 yılında Hacettepe Üniversitesi Matematik Bölümünü derece ile bitirdi. 1977–1981 yılları arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında çalıştı. 1983 yılında Yüksek lisans, 1986 yılında ise Doktora unvanlarını aldı. 1986–1987 yılları arasında Hindistan Hükümetinin Bursuyla Hindistan Utkal Üniversitesi ve Indiana Teknoloji Enstitüsünde de toplanabilme teorisi üzerinde çalışmalarda bulundu. 1988 yılında doçent, 1993 yılın da ise profesör oldu. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünde görev yapmaktadır.

 

 

Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor

 

 

Editör: TE Bilişim