Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor
Uşak Valisi Salim Demir önümüzdeki hafta 2017-2018 akademik açılışı yapılacak Uşak Üniversitesinde eğitim öğretim görme hakkı kazanan öğrencilerin barınmaları konusunda bir açıklamada bulundu.
 
Uşak Üniversitesinin 2006 yılında kurulduğunu, bununla birlikte akademik kadrosu, öğrenci sayısı ve fiziki altyapısıyla hızla büyüdüğüne dikkat çeken Vali Demir, “Uşak Üniversitemiz genç bir üniversite olmakla birlikte öğrencilerin yüksek öğrenimde tercihlerinde önemli yer tutmakta, her yıl öğrenci sayımız bu doğrultuda artmaktadır. Yeni açılan fakülte ve meslek yüksek okullarıyla öğrencilerimizin beklentilerine cevap veren üniversitemiz aynı doğrultuda akademik kalitesini de artırmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da Uşak Üniversitesi; tekstil, dericilik ve seramik alanında bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması projesinin pilot yükseköğretim kurumları olarak belirlenmiştir. Yoğun tercih ve taleple birlikte öğrenci sayısı 35 bini geçen üniversitemizde il dışından gelenlerin barınmaları öncelikli konularımız arasına yer almaktadır. Hükümetimizin her ilde en az bir üniversite kurma hedefi gerçekleşmiş, aynı hedef doğrultusunda devletimizin güvencesinde barınmayı bir mesele olmaktan çıkarmak üzere devlet yurtlarının yapımına hız verilmiştir. İlimizde eğitim görecek erkek ve kız öğrencilerimizin yurt başvuruları sonuçlanmış, ilk etapta KYK yurtlarımızı tercih eden tüm erkek öğrenciler yurtlara yerleştirilmiştir. Halen boş kontenjanı bulunan erkek öğrenci yurtlarımıza ek yerleştirmeler yapılacaktır. Öğrencilerimiz başvuru ve ek yerleştirmelerle ilgili açıklamaları KYK resmi internet sitesinden takip edebilirler” dedi.
 
Vali Demir Uşak’ta çok hızlı bir şekilde yurt meselesinin çözümlendiğini bu yıl itibariyle 3400’ü erkek 4600’ü kız olmak üzere 8 bin kapasite ile öğrencilere hizmet verildiğini ifade etti. Vali Demir, kız öğrenciler için de Türkiye’de örnek gösterilebilecek yurtlar arasında yer alan KYK Latife Hanım Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdunun hizmete girdiğini, kız öğrencilerimizin başvurularının da büyük oranda karşılandığını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim