Uşak’ta il genelinde 297 okulda 61 bin 300 öğrenci karnelerini aldı. Öğrenciler 15 Eylül 2014 tarihine kadar gönüllerince dinlenecek. Uşak Merkez Cumhuriyet İlkokulunda yapılan karne törenine Uşak Valisi Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan katıldı.

2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı zillerin son kez çalmasıyla tamamlandı. Türkiye’de 17 milyon 532 bin 988 öğrenci ve 873 bin 747 öğretmen, Uşak’ta 61 bin 300 öğrenci, 3 bin 986 öğretmen 15 Eylül 2014 tarihine kadar üç ay sürecek bir tatile çıktı.

Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde

Uşak il genelinde; 297 okulda; okul öncesi 4 bin 115 öğrenci, 20 bin 119 ilkokul öğrencisi, 19 bin 520 ortaokul öğrencisi ve 17 bin 551 lise öğrencisi karne aldı. Şehir merkezinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu’nda yapılan karne dağıtım törenine: Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve öğrenci velileri katıldı.

Uşak Valisi Seddar Yavuz, bir süre öğrencilerle sohbet edip, hal hatır sordu. Öğrencilerin notlarını inceleyen Vali Yavuz, beraberindekilerle öğrencilere karne dağıtarak kitap hediye etti. Öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmeleri için; bol bol kitap okumalarını ve dinlenmelerini tavsiye eden Vali Yavuz, öğrenci ve öğretmenlerin verimli bir eğitim ve öğretim yılını kapattığını söyledi.

Sınıfta velileri gören Yavuz; “Görüyorum ki sizler öğrencilerden daha heyecanlısınız. Anne, baba olmak kolay değil. Çocuklarımız okulları bitirecek, askere gidecek, gelin damat olacak. Hepsi ayrı bir heyecan veriyor” dedi.

VALİ YAVUZ’UN ÜZÜNTÜSÜ

Kendisinin de iki çocuğunun 23 Nisan Ortaokulunda öğrenim gördüğünü dile getiren Vali Yavuz, çocuklarıyla ilgili bir üzüntüsünü de paylaştı. Yavuz, “Allah herkesin çocuğunu bağışlasın. Ben, çocuklarımı ne kayıt olamaya götürebildim. Ne gösterilerini izleyebildim, ne de karne sevinçlerini paylaşabildim. Bütün bu gibi işlerle eşim ilgilendi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Benim için her zaman devletimin işleri önde gelmiştir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim