Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezimiz tarafından, merkez müdürü Prof. Dr. Mehmet Karayaman’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Uşak’ın Yunan İşgalinden Kurtuluşu” adlı çevrimiçi konferans gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi YouTube kanalından canlı yayınlanan konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Kurtuluş Savaşımızda, 30 Ağustos Başkumandanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan zaferin ardından, 1 Eylül 1922 tarihinde değerli hemşehrilerimizin ve şanlı ordumuzun düşmanlara geçit vermediğini, düşman ordularını bozguna uğratarak işgale son verdiğinin altını çizdi. Uşak’ın, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin geçtiği yerlerden birisi olduğunu belirten Prof. Dr. Savaş, ‘‘İşgalci güçlerin başkomutanı Trikopis’in Uşak’ta esir alınması ile milli mücadelenin seyri değişmiş ve kahraman Türk ordusu Kurtuluş Savaşı’nı kazanmıştır. 1 Eylül ruhunu yaşatıp, “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ülküsüyle başarılarımıza devam edeceğiz. Prof. Dr. Karayaman’a vereceği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür konferanslar gençlerimizin tarih bilincinin gelişmesi açısından önemlidir. Geçmişimizi unutmayalım. Biz üniversite olarak geçmişimizi yeni nesillere anlatmaya ve Vatanımız için idealist gençler yetiştirmeye devam edeceğiz.’’şeklinde konuştu.

Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım

Konferansta Prof. Dr. Mehmet Karayaman, mili mücadelede Uşak’ı ve Uşak’ın Yunan işgalinden kurtuluşunu anlattı. Prof. Dr. Karayaman, Uşak’ta Kuvâ-yı Milliye örgütlenmesi, Uşak halkı tarafından oluşturulan Kuva-yı Milliye birlikleri, halk önderleri, Uşak’ın Yunan ordusu tarafından işgali, işgal sürecinde yaşananlar, Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşu, Yunan Orduları Başkumandanı General Trikupis’in esir alınması hakkında bilgiler verdi.

Editör: TE Bilişim