Karakuyu, Derbent, Malkoçoğlu ve Mehmet Emin Hoşgör'deki öğretmenlerle buluştular Karakuyu, Derbent, Malkoçoğlu ve Mehmet Emin Hoşgör'deki öğretmenlerle buluştular

  Vali Seddar Yavuz’un himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan ve 2014 yılı 2. Dönem Teknik Destek Faaliyetleri kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen “Uşak’ın Altın Çocukları Projesi” açılışı Bilim Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. 
Açılışta konuşan Vali Seddar Yavuz “Büyümekte olan ve önünde 2023 yılı gibi büyük hedefleri bulanan bir ülke olarak bizim için en önemli konu eğitimdir. Bu çerçevede yapmamız gereken de çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimlerine ağırlık vermektir. Hızla değişen dünyada artık sadece yüzölçümünüz ve nüfusunuzla büyük ülke sayılmanız mümkün değil. Genel anlamda devam eden eğitim öğretim faaliyetlerimizin yanı sıra özel eğitimin gerekli olduğu durumlar için de çalışma yapmamız gerekiyor. Ancak bu alanda fazla yetişmiş öğretmenimiz yok. Öğretmenlerimizin eğitimiyle başlayacağımız ve daha önce İstanbul’da başarı ile uyguladığımız Altın Çocuklar Projesi’ni Uşak’ta uygulamaya geçiriyoruz. Hazırlıkları bir süredir devam eden, ZEKA tarafından maddi destek sağlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüteceği bu proje ile özel çocuklarımıza devlet olarak el uzatacak, onların potansiyelini ortaya çıkarıp, üstün yetenek ve zekalarını ülkemizin gelişme ve kalkınmasına yönlendirmeyi hedefliyoruz.”
Çocuk ve gençlerimize yapılacak yatırımın doğrudan Türkiye’nin geleceğine yapılacak yatırımla eş anlamlı olduğunu vurgulayan Vali Yavuz “Beyin göçü olayını tersine çevirmek için içimizde keşfedilmeyi bekleyen olağanüstü zekalar pırıl pırıl çocuklarımız var. İşte Uşak’ın Altın Çocukları Projesi ile biz de ilimizde bu hareketi başlatıyoruz. Bu proje bizim için çok önemli. Nasıl bu ülkede engelliye, yaşlıya, kimsesize vb. özel ilgi ve itana gösteriyorsak, 77 milyon nüfusumuz ve Bosna’dan Kafkaslara, Ortadoğu’dan Afrika’ya milyonlarca insanın umudu bir Türkiye olarak güçlü olmak zorundayız, bu coğrafyanın lideri bir ülke olarak bu anlamda da bölgemiz ile irtibatımızı sürekli kılmamız gerekiyor. Bu sebeple stratejik bir önem atfettiğim bu projenin başarıya ulaşması, süreklilik kazanması üstün yetenekli çocuklarımıza sahip çıkılması bakımından konuya büyük bir hassasiyet göstermemiz gerektiği inancındayım” dedi.
Okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 1 öğrencilerinin uyum eğitiminin başladığını da ifade eden ve başarılar dileyen Vali Seddar Yavuz, Uşak’ın Altın Çocukları Projesi’nin hayırlı olması temenninde bulunarak projede görev alacak öğretmenlere başarılar diledi.
Açılışını Vali Seddar Yavuz’un gerçekleştirdiği “Uşak’ın Altın Çocukları Projesi” kapsamında 8-12 Eylül 2014 tarihleri arasında il merkezinde görev yapan 55 Sınıf Öğretmenine Bilim ve Sanat Merkezi Eğitim Salonunda “Üstün Yetenekli Öğrencilerin Tanılanması ve Eğitilmesi” konulu eğitim verilecek.

Editör: TE Bilişim