Uşak şehidine ağlarken yüz güldüren bir haber, Bedriye Kadir Uysal Ortaokulu’ öğrencilerinden geldi. Çocuk korosunun çektiği klip, 35 ülkenin yarıştığı Schoolovision eu. Yarışmasında ilk üçe girdi.  AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Erasmus programı desteğiyle, e-twinning topluluğu tarafından düzenlenen ve "okulların Eurovision'u" olarak adlandırılan Schoolovision Şarkı Yarışması yapıldı. Yarışma için Türkiye’den tek başvuru yapan Bedriye Kadir Uysal Ortaokul Çocuk Korosu, Ukrayna ve İzlanda’nın ardından üçüncü olarak, Uşak’ın yüz akı oldu.

BİRİNCİLİĞİ AZ BİR FARKLA KAÇIRDILAR

Jandarma Üsteğmen Uşaklı Müjdat Şahan’ın şehit haberinin yürekleri kor gibi yaktığı anlarda, Müzik Öğretmeni Murat Şahintürk yönetimindeki Bedriye Kadir Uysal Orta Okulu Çocuk Korosu tarafından çekilen, “Olur bu dünya çocuklara saray” adlı klip, internet üzerinden yapılan oylama ile az bir farkla üçüncülüğü kazandı.

Birkaç yıldır Türkiye’nin katılmadığı Eurovision Şarkı Yarışması’nı aratmayan, “Schoolovision Şarkı Yarışması”nı bir otelde kahvaltı ederek izleyen ve oylayan öğrencilerin heycanı doruk yaptı. Keni okullarına puan geldikçe havalara uçan öğrenciler, ellerindeki bayrakları sallayarak, büyük bir sevinç yaşadı.

Oylama sırasında oldukça önde giden minikler, birincilik umuduna kapıldılar. Ancak, canlı bağlantının sonarlına doğru atağa geçen Ukrayna 210 puanla birinci, İzlanda 200 puanla ikinci olunca, 199 da kalan Uşak ekibi Avrupa üçüncüsü oldu.


ŞAHİN; “ÇOK ÖNEMLİ VE BÜYÜK BİR BAŞARI”

Otelde öğrenci ve velilerle birlikte kahvaltıya katılan Uşak Milli Eğiitm Müdüür Bülent Şahin de oylama sırasında öğrencilerle birlikte heyacanlı anlar yaşadı. Şahin, başka ülkelerden yüksek puanlar gelince çok sevinirken, bazı ülkeler puan vermeyince çok üzüldü.

Uşak Bedriye Kadir Uysal Ortaokulu’nun 35 ülke aradında ilk kez katılmasına rağmen Avrupa üçüncüsü olmasını, “Büyük bir başarı” olarak değerlendiren Şahin, “Ondan da önemlisi, Uşaklı çocuklarımızın, yabancı dille yapılan canlı yayında diğer ülek çocuklarından hiçbir şekilde aşağı kalmadan İngilizce bağlantıları başarı ile gerçekleştirmesi, kendilerine duyduğu özgüvenle uluslar arası bir yarışmaya katılmaları derecelerinden daha önemli bir olaydır. Bun başta öğrencilerimizi, onlara her türlü desteği sağlayan okul müdürü Sayın Mesut Balı’yı, Çocuk Korosunu kuran ve çalıştıran Müzük Öğretmeni Sayın Murat Şahintürk’ü, Yarışma koordinatörü sayın Tülay Bozkurt’u, yarışmada üçüncü olan klip şarkısının söz ve müziğini yapan Sayın Mahmut Sözer’i, klibin teknik işlerini gerçekleştiren Sayın Murat Ayan’ı ve öğrencilerimizden desteğini esirgemeyen tüm Sayın velilerimizi canı gönülden kutluyor ve başarılarının devamlı olmasını diliyorum” şeklinde duygularını dile getirdi.


BAŞARIYA DOYMUYORLAR

Uşak Bedriye Kadir Uysal Ortaokulu Müdürü Mesut Balı’da, “Okulumuz geçtiğimiz yıllarda TRT Çocuk Koroları Yarışması’nda Türkiye ikincisi olmuş, İzmir Devlet senfoni Orkestrası eşliğinde konserler vermiş ve geçtiğimiz 23 Nisan da da Afyon Konservatuarı ile başarılı konserlere imza atmıştır. Bugün burada da 35 ülke arasında Avrupa üçüncüsü olmuşalrdır. İnşallah gelecek yıllarda Türkiye, Avrupa ve Dünya birinciliklerini de kazanmayı umuyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

 

Uşak Üniversitesi'nin alacağı 55 sözleşmeli personel için yoğun talep! Alım nasıl yapılacak? Uşak Üniversitesi'nin alacağı 55 sözleşmeli personel için yoğun talep! Alım nasıl yapılacak?

                                                                            SALİH KILINÇ (ÖZEL HABER)

Editör: TE Bilişim