Uşaklı kitap okumayı seviyor

Uşak İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce, 51'inci Kütüphane Haftası dolayısıyla "Kitap Okuma" etkinliği gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı önünde Türkiye’nin 81 ili ile aynı zamanda düzenlenen kitap okuma etkinliğine İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar katılan tek yönetici oldu. Uşak İskender Pala İl Halk Kütüphanesi Müdüresi Hülya Yaman, Uşaklının kitap okumaya çok düşkün olduğunu açıkladı.

Uşak'taki 7 okulun öğrencileri, büyük savaşlar için buluşacak! Uşak'taki 7 okulun öğrencileri, büyük savaşlar için buluşacak!

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinlikte toplu olarak kitap okundu. Daha sonra amatör sanatçılar konser verdi. Gezici kütüphane aracını gezen anaokulu ve kreş öğrencileri yetkililer tarafından bilgilendirildi. Minikler buradan kitap alarak okumaya çalıştı.

Açık havada kitap okuma etkinliğine katılan tek il yöneticisi olan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, kitap okuma alışkanlığının yeniden kazanılması ve kitap okuma konusunda farkındalığın arttırılması nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu vurguladı.

“Gençler ekranlara mahkum olmasın”

Kitap okumanın önemine değinen Nacar, "Gençler ekranlara mahkûm olmasın, kitap okusun istiyoruz. Sayfalarla, hecelerle meşgul olsun istiyorum. Bütün Uşak halkını kitap okumaya davet ediyorum" dedi. Kendi ailesinde “Çocuğum kitap oku” ya da “Ders çalış” gibi söylemlerin olmadığını kaydeden Nacar, “Ben ayda bir kez olsa da mutlak kitap okurum. En sevdiğim yazarlar; İskender Pala, Necip Fazıl Kısakürek, Ahmet Necip gibi yazarların kitaplarını okumaktan büyük bir haz alırım. Şu anda Ahmet Necip’in “Son zafer Çanakkale” kitabını okuyorum”  ifadesini kullanarak tüm Uşak halkını kitap okumaya davet etti.

“Uşaklı çok kitap okuyor”

Uşak İskender Pala İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Hülya Yaman, “Açıkta kitap okuma etkinliği şu anda Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak yapılmaktadır. Burada yarım saat boyunca kitap okuyacağız. Uşak halkı geçtiğimiz 2014 yılında 40 binin üzerinde kitap okudu. Bizde bu sayıyı 2015 yılında yüzde 5 artırmayı hedefledik. Ancak 2015 yılının ilk üç ayında bu rakamı geçtik” diyerek sevincini dile getirdi.

Yaman, kütüphanede 40 bin kitap bulunduğunu da ekleyerek, “Uşak halkı daha çok edebiyat, roman, gençlik ve tarihi kitaplara ilgi gösteriyor” bilgisini verdi.

 

Editör: TE Bilişim