THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor
 Sultan Halil Yiğit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri "Gelecek İçin ARGE" etkinliği kapsamında düzenlenen gezi programına katıldı. Gebze Teknik Üniversitesi'nin daveti ile gerçekleşen etkinlik kapsamında Kocaeli Bilim Merkezi, Gebze Teknik Üniversitesi Teknoparkı, Gebze TÜBİTAK Yerleşkesi, TÜBİTAK Marmara Tekno kent ile Kartal'da bulunan Simülasyon Şirketi gezildi. 
Tekno kentte yer alan SANLAB Simülasyon firmasının TÜBİTAK Marmara Tekno kent desteği ile gerçekleştirdiği "Gelecek için AR-GE" etkinliği ilköğretim, ortaöğretim ve lise çağındaki çocukların bilim ve teknolojiye ilgilerini artırmak, onları Ar-Ge ve yazılıma yöneltmek için tasarlanan bir gezi programı. Bu program ile kamu ve özel Ar-Ge merkezlerinin en yoğun olduğu Kocaeli ve akabinde tüm Türkiye olacak şeklide gençlere açmak ve ilgilerini bu yöne çekmek hedefleniyor.
Sultan Halil Yiğit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 12 sınıf öğrencisi İrem Naz Boyalı gezi hakkında düşüncelerini şu şekilde ifade etti; "Gezide güzel yerleri gezdik. Buralarda öğrendiğim şeyler var. İlk önce bilim Fuarı'na gittik burada yapılan deneyleri gözlemledik. Güzel şeyler öğrendim. Ondan sonra TÜBİTAK'a gittik burada da simülasyonun nasıl kullanılacağını öğrendik.
Gezdiğimiz üniversiteyi de çok beğendim, üniversite gitmek için daha çok hırslandım ve biz eğer bilimle ilgili kendimizi geliştirip bu konuda daha iyi çalışırsak bizim de fikirlerimizin bir işe yarayabileceğini düşündüm."
Sultan Halil Yiğit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Volkan Ünal da Gebze Teknik Üniversitesi'ne gittiklerini, kağıt fabrikalarını ve bilim merkezini hayranlıkla gezdiklerini söyledi. Ünal; "Üniversiteye gitmeyi özendim, üniversite güzel bir yer. Bilimle alakalı deneyler gördük, onları yapmaya çalışabiliriz deneyebiliriz. Onlarda Arge çalışmalarını gördük eğer uçak motorları silah yapımında da yapılan yerleri gördük onlar ülkemizde de yapılabiliyormuş bunları öğrendik. Atak helikopterinin geliştirildiği yerleri gördük, uçak motorlarının geliştirildiği yerleri gördük milli silahların yapıldığı yerlere TÜBİTAK 'ta gördük. Simülasyon merkezlerini gezdik, ülkemizde de ARGE'nin yapıldığı ve teknolojik gelişmelerin yapılabildiğini gördük. Orada çalışan insanların bizler gibi insanlar olduğu bizim de çalıştığımız taktirde böyle yerlerde görev alabileceğimizi düşündüm" dedi.
Editör: TE Bilişim