Uşak Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Vali Ahmet Okur tarafından açıldı.

Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek

Okul bahçesinde açılan sürecek bilim fuarında öğrenciler, hazırladıkları deneyler ve yaptıkları buluşları fuarı gezen konuklar tarafından hayranlıkla izlendi.

Uşak Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı öğrencilerin ürettiği birbirinden ilginç projelere ev sahipliği yaptı. Okul bahçesinde açılan fuarda, karınca toprağından yoğurt yapımı, nohuttan probiyotik yoğurt, otomatik saatle sulama yapan sulama sistemi ve bir evin tüm elektrik enerjisini karşılayacak güneş enerjisi sistemi gibi ilginç icatların olduğu tamamıyla öğrencilerin ürünü icatlar bir gün boyunca sergilendi.

Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’in açılışını gerçekleştirdiği sergide Vali Okur ve beraberindekiler öğrencilerden sundukları projeler hakkında bilgi aldı.

TOPRAKTAN YOĞURT ÜRETTİLER

En çok ilgi çeken projelerin başında, karınca toprağından üretilen maya ile yapılan probiyotik yoğurt geldi. Öğretmenleri Zahide Emel Ersöz gözetiminde, İrem Akdeniz, Burçin Altıntaş ve Hilal Erdoğmuş adlı öğrencilerin bir ay boyunca karınca toprağından ürettikleri maya ile tutturdukları yoğurdun tadı misafirler tarafından çok beğenildi. Topraktan üretilen yoğurdun aynı zamanda organik ve besleyici olduğu da belirtildi.

İlgi çeken bir başka proje de nohuttan probiyotik yoğurt üretimi oldu. Yoğurt suyu ve sirkeden yapılan pas çözücünün de hiçbir lekeyi bırakmadan temizlediği aktarıldı.

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE BEDAVA ENERJİ ELDE EDİYORLAR

Fizik Öğretmeni Mustafa Üstündağ’ın yönetiminde; Sıtkı Vural, Melih Altınkaya, Arda Ekinci, İbrahim kartal, Mehmet Çevik ve Osman seçer adlı öğrencilerin yaklaşık üç aylık çalışma sonucu icat ettikleri güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren sistem ise normal bir evin tüm elektrik enerjisi ihtiyacını yüzde yüz karşılıyor.

Bir başka projede ise öğrenciler, bahçe veya tarlada bitki sulama işini hiç zahmetsiz bir iş hale getirmişler. Saat ayarlı sulama sisteminde saati gelince bitkiler otomatik olarak sulanıyor.

Öğrencilerin dikkat çeken projelere imza attıklarını ifade eden Vali Ahmet Okur çalışmalarından dolayı öğrencileri ve öğretmenlerini kutladı.

Editör: TE Bilişim