Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 26 - 27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi, Uşak Üniversitesi ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörü Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın başkanlığında sınavla ilgili yapılan çalışmalar ve alınan tedbirlerle ilgili toplantı yapıldı.

Sınavlarda alınacak güvenlik önlemlerini görüşmek üzere, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi Senato salonunda gerçekleşen toplantıya, Sınav Koordinasyon Kurul Başkanı Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kurnaz, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı J. Albay Murat Kılıç, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdür V. Dilek Çörük, İl Milli Eğitim Müdür V. Yaşar Akyay, İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas ve Sınav Organizasyon Koordinatörü Prof. Dr. Sadiye Tutsak katıldı. Toplantıda sınav öncesi, sınav günü ve sonrasında alınacak tedbirler görüşülerek kararlar alındı.

Rektör Savaş, “Uşak’ta 2021 YKS sınavına 63 binada, 3 oturumun toplamında 18 bin 731 aday girecek

Alınacak tedbirler hakkında bilgi veren Rektör Savaş, 2021 YKS sınavlarının yapılacağı binalarda güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, adayların sınav binalarına ulaşımı, soruların sınav binalarına nakli, il sınav merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak önlemlerle ilgili toplantı ve çalışmaların yapıldığını aktararak “Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç bölümde yapılacak olan YKS, 26 Haziran Cumartesi ve 27 Haziran Pazar günleri gerçekleştirilecek. Uşak’ta 2021 YKS sınavına 63 binada, 3 oturumun toplamında 18 bin 731 aday girecek. TYT oturumu 35 binada, 1.465 Sınav Görevlisi ve Emniyet Personeli ile 10.558 adayın sınava girmesiyle gerçekleşecek. AYT oturumu 24 binada, 1.039 Sınav Görevlisi ve Emniyet Personeli ile 7.729 adayın katılımıyla ve YDT oturumu ise 4 binada, 83 Sınav Görevlisi ve Emniyet Personeli ile 444 adayın katılımı ile gerçekleştirilecek. Okullarımızda YKS sınavı tarihlerinden önce dezenfekte işlemleri yapılacak ve sınav günü adaylarımız gelmeden tekrarlanacaktır.” dedi.

Rektör Savaş, “Her sınavda olduğu gibi bu sınavımızda da sınav güvenliği ve hijyenle ilgili gerekli tedbirlerimizi aldık.”

Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu? Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu?

Sınav günü sosyal mesafe kurallarına uyulması için Bina Sınav Sorumlularının ve Bina Yöneticilerinin gerekli tedbirleri almaları konusunda bilgilendirildiğini söyleyen Prof. Dr. Savaş “ÖSYM tarafından sınav günlerinde bina girişinde adaylarımıza ve görevlilerimize dezenfektan, maske ve dezenfektan mendil temin edilecek. İsteyen adaylar ve görevliler kendileri de dezenfektan, maske, siperlik ve eldiven getirebilecekler. Emniyet görevlileri adayların ve sınav görevlilerinin üst aramalarını sosyal mesafe gözeterek el detektörüyle, gerektiğinde ise elle arama yapacaktır. Bina girişlerinde görev yapan emniyet görevlilerimiz çift maske kullanacaklardır. Kovid-19 vakası veya gözetimi altında olan adaylarımız önceden başvuru yaparak, yedek sınav binasında gerekli tedbirler alınarak sınava girebilecekler. Sınav güvenliği ve hijyenle ilgili gerekli tedbirlerimizi aldık. ÖSYM Uşak İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü olarak tüm tedbirlerimizi aldık, yapılacak sınavlara hazırız. 2021 YKS sınavına girecek tüm adaylarımıza başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Adaylar Dikkatli Olmalı

YKS sınavına girecek adayların, Sınav Giriş Belgeleri, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçici kimlik belgesi veya süresi geçerli pasaport gibi) sınav kılavuzunda belirtilen geçerli kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları ve ayrıca sınava getirilmesi yasak olan araç-gereçleri yanlarına almamaları konusunda adaylara uyarılarda bulunan Rektör Savaş, “Nüfus cüzdanlarını/Kimlik kartlarını kaybedenler veya yeniden çıkarmak isteyen adaylar için, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü 07.00 ile 17.00, 27 Haziran 2021 Pazar günü 07.00 ile 15.30 saatleri arasında, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü açık olacaktır. Adayların sınav günleri sabah oturumları için sınav binasına alınacağı son saat 10.00, öğleden sonraki oturum için saat 15:30’dur. Bu saatlerden sonra sınav binasına adaylar kesinlikle alınmayacaktır. Adayların sıkıntı yaşamamaları için bu hususları dikkate alarak hareket etmeleri önemlidir." şeklinde açıklama yaptı.

Sınav Gününde Vatandaşlara Gürültü Kirliği Uyarısı

Rektör Savaş ayrıca, Cuma akşamından itibaren sınav saatleri içinde gürültü kirliliğinin olmaması konusu ve adayların sağlıklı bir ortamda sınavlarını gerçekleştirmeleri ile ilgili, Uşak Valiliği başta olmak üzere Uşak Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve ilgili kurumların gerekli tedbirleri aldıklarını ve Uşak halkından da gerekli hassasiyeti göstermeleri konusunda duyarlı olmalarını rica ederek sınava girecek adaylara başarılar diledi.

2021 YKS Sınavı İle İlgili Bina Sınav Sorumluları ve Bina Sınav Sorumlusu Yardımcılarına Görevli Eğitimi Verildi

Sınav Güvenliği toplantısının ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için Uşak Üniversitesi ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü tarafından çevrimiçi “Görevli Eğitimi” gerçekleştirildi. Eğitimde Sınav Organizasyon Koordinatörü Prof. Dr. Sadiye Tutsak tarafından, Bina Sınav Sorumluları ve Bina Sınav Sorumlusu Yardımcılarına yönelik, 2021 YKS Sınavı ile ilgili sınav öncesi, sınav günü ve sonrasında alınacak tedbirler ve Kovid-19 nedeniyle alınacak önlemler ile ilgili bilgi verildi.

Editör: TE Bilişim