Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen’in ortaklaşa düzenlemiş olduğu ‘’Ata”ya Mektup’’ yarışması ödül töreni ve 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi. Uşak’ta İlk öğretim birinci ve ikinci kademe ilk öğretim okullarının katıldığı Ata’ya Mektup yarışmasında, Uşaklı 4 bin 776 Ata’sına mektup yazdı.

Atatürkçü Düşünce Derneği, (ADD) Eğitim-İş ve Eğitim-Sen’in ortaklaşa düzenlemiş olduğu ‘’Ata”ya Mektup’’ yarışması ödül töreni ve 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Tiritoğlu Parkı’nda 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Öğrencilerin, bayraklı gösterileri, Türkiye haritası çizmeleri ve halk oyunları gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Oldukça coşkulu bir katılımın olduğu gözlenirken, “Ata’ya Mektup” yarışması ilköğretim 1. kademede Kızılcasöğüt, 2. kademede İnay İlk öğretim okulları birinci oldu. Dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar? Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar?

“DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ KORKMADAN SÖYLEMEYİ BAŞARACAKSINIZ”

ADD Uşak Şube Başkanı Dr. Arif Güvenir ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “   Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen’in ortaklaşa düzenlemiş olduğu ‘’Ata”ya Mektup’’ yarışması ödül töreni ve 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına hoş geldiniz! Sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyoruz! 

   Sevgili çocuklar! Sizlere Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle hitap etmek istiyorum… 

 ‘’Küçük hanımlar! Küçük beyler! Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa çıkaracak sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz; kızlar, çocuklar!’’ Öyle çalışacak, öyle çalışacaksınız ki! Birilerine itaat etmeyi değil, özgür olmayı, özgür düşünmeyi ve düşündüklerinizi korkmadan söylemeyi başaracaksınız!

 Bilindiği gibi birinci dünya savaşı sonunda Osmanlı İmparatorluğu çökmüş, Uşak”ta dâhil olmak üzere, yurdumuz düşman işgaline uğramıştır. Düşmanlarımız,bugünde var olduğu gibi, bazı korkak ve alçak, vatan hainlerinin de desteğini alarak,girdikleri her şehirde,köyde kadın,kız,yaşlı,genç demeden ,insanlarımızı öldürmüş,kadınlarımıza kızlarımıza olmadık işkenceler yapmışlardır… 

  Soruyorum size! Buna hangi yürek dayanır? Kahraman Türk Ulusu, yerel Kuvva-i Milliye teşkilatları kurarak, düşmana karşı silahlanmış, vatanının her karış toprağını, kanının son damlasına kadar savunacağına ant içmiştir. Şehrimizin vatanseverleri, Uşak’ın eski müftüsü İbrahim Tahtakılıç ile o sıralar Uşak müftüsü olan Hafız Ali efendi(Ali Rıza efendi)’nin öncülüğünde, düşmanla işbirliği eden, Uşak Kaymakamı Ahmet Tevfik beyin bütün engellemelerine rağmen direnişi başlatmışlardır. 

  İşbirlikçi kaymakamı nefretle anıyor, kahramanlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz. Mevki ve makam uğruna, bu gün ihanet içinde olan yöneticiler varsa,bilmeliler ki onlar da nefretle anılacaklardır! 


“PADİŞAH MUSTAFA KEMAL İÇİN İDAM FERMANI ÇIKARMIŞTI”

  Anadolu’da yanan, kurtuluş ateşini gören Mustafa Kemal,19 Mayıs 1919’da Samsuna çıkarak, dağınık halde mücadele eden Kuvvacıları birleştirip,Kurtuluş savaşını kazanan Türk Ordusunun temelini atmıştır.Bu bir istiklal savaşıdır! Halkın desteği olmadan kurtuluş olmayacaktır! Yıllarca,Osmanlı padişahının kulu olarak yaşayan Türk milletinin,kendi geleceğine karar vermesi için,Atatürk’ün öncülüğünde ,23 Nisan 1920 Cuma günü,mevlitler ve dualar eşliğinde,Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır.Artık söz padişahın değil, milletin olmuştur! 

 Padişah tarafından idam fermanı çıkarılan Mustafa Kemal, vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan mücadeleye devam etmiş, halkıyla bütünleşmiş ,düşmanı 9 Eylül 1922 de İzmir’de denize dökerek idam fermanını yırtıp atmıştır! 

  Bu topraklar, adeta şehit kanıyla yoğrulmuştur! Ne yazık ki, Atatürk’ün canını hiçe sayarak, Türk ulusu için verdiği mücadeleyi unutup, ülkesinin liderine dil uzatma densizliğini gösteren kimseler, hala vardır! Ve bu zihniyetle de var olmaya devam edecektir!  

   Güzel bir gelecek için, mutlu bir Türkiye için, en büyük ümidimiz siz çocuklarsınız! Sizler, Ata”nıza sahip çıktıkça, onun yolundan gittikçe bu kötü niyetli insanlar, amaçlarına asla ulaşamayacaklardır! İhanet içinde olan bu insanlara en güzel cevabı Ata’mızın sözleriyle vermek istiyorum: “Geldiğiniz gibi gideceksiniz!’’  

  Atatürk, öylesine büyük bir liderdir ki! Çocukları öylesine çok sevmiştir ki! Çocuk haklarını 91 yıl önce dile getirmiş ve 23 Nisan’ı Türk çocuklarına bayram günü ilan etmiştir.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada kutlanan ilk çocuk bayramı olmuştur!  

 Ey! Kahraman Türk çocukları, bu bayram sizin bayramınız, hepinize kutlu olsun! 

 Yaşasın 23 Nisan! Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!”

                                                                                       

 

Editör: TE Bilişim