Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine 2 yıl 1 ay süren hukuk mücadelesinin ardından mahkeme kararı ile geri dönen Recep Düzgün, koltuğa oturamadan bakanlık tarafından Mart ayında yeniden yapılan teşkilat düzenlemesi ile yine Ankara’da görevlendirilince, boşalan koltuğa bakanlık tarafından Özel Eğitim Şube Müdürü Bülent Şahin atandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun imzası bulunan kararnamede, 2451 sayılı Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanunun 2’nci maddesi gereğince 2011 yılında görevden alınan Recep Düzgün, Manisa Bölge İdare mahkemesine kararnamenin durdurulması için yaptığı itirazı kazandı. Düzgün yeniden görevine iade edildi ancak Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer’in 19 Ocak 2012’de Bakanlıkta yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde hazırladığı 65 ili kapsayan kararname ile Ankara’da görevlendirilmek üzere yeniden boş kadroya alındı.

Görevden alınmayı içine sindiremeyen eski Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, 2012 yılında Manisa Bölge İdare Mahkemesi’ne göreve iadesi için yeniden müracaat ederek hukuk savaşı başlattı. Mahkemenin göreve iadesi uygundur şeklinde karar vermesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay’a başvurarak mahkeme kararına itiraz etti. Manisa Bölge İdare Mahkemesi’nin göreve iadesi uygundur şeklindeki kararının Danıştay tarafından yanlış karar olarak değerlendirilerek yeniden karar verilmesi için Manisa’ya gönderildi. Konuyu değerlendiren mahkeme, göreve iadesinde sakınca yoktur şeklinde yeniden karar verince Recep Düzgün bakanlık tarafından eski görevine iade edildi. Geçtiğimiz Şubat ayında bakanlık tarafından mahkeme kararı ile eski görevine iade edilen Recep Düzgün, daha koltuğa oturamadan 14 Mart’ta Bakanlık tarafından Türkiye genelinde yeniden yapılan teşkilat düzenlemesi ile Ankara’da görevlendirilmek üzere boş kadroya alındı.

YENİ MÜDÜR BÜLENT ŞAHİN

Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu? Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu?

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından vekaleten Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Bülent Şahin, görevi devir alarak bugün görevine başladı. Daha önce Ulubey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapan Şahin, Özel Eğitim Şube Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Görevin dün itibari ile vekaleten kendisine tevdi edildiğini ifade eden Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin şöyle konuştu:

“Dün itibari ile Uşak Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladım. Daha önce Güre YİBO Müdürlüğü, Ulubey ilçe Müdürlüğü ve Uşak Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundum. Aslen Antalyalıyım 2000 yılından bu yana Uşak’ta görev yapıyorum. Uşak’ı ve Milli Eğitim camiasının problemlerini sorunlarını yakından biliyorum. Eğitimde kalite ve niteliğin artması yönünde arkadaşlarımızla beraber caba sarf edeceğiz. Uşak ve şahsım adına hayırlı olmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilişim