Bazı öğretim üyeleri, 60 liralık yemeği 20 liraya yiyor iddiası Bazı öğretim üyeleri, 60 liralık yemeği 20 liraya yiyor iddiası
Çocuk istismarlarının önüne geçmek ve bu kapsamda çocukları bilinçlendirmek için Uşak’ta bedime dokunma projesi hayata geçirildi. 
Proje kapsamında Adalet Anaokulu öğrencileri ile bir araya gelen Psikolog Zeynep Yeşilkaya çocuklara karşılaşabilecekleri olumsuz durumlar karşısında nasıl hareket etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak anlattı. 
Çocuklara anne ve baba haricinde kötü niyetli ellerin uzandığında “hayır” diyerek çığlık atmaları gerektiğini anlatan Yeşilkaya, özellikle yabancı insanlar tarafından çocuklara yaklaşarak dudak, göğüs, iki bacak arası ve kalça bölgelerine dokunulduğunda çocukların uzun uzun çığlık atmaları gerektiğinin altını çizdi. 
Ülkemizde çocuk istismarlarının çok fazla arttığına değinen Yeşilkaya, her gün farklı bir olayla karşılaşıldığına vurgu yaparak bedenime dokunma projesini hayata geçirdiklerini ifade etti. 
Proje kapsamında okulları gezerek çocukları ve aileleri konu hakkında bilgilendireceklerinin bilgisini de paylaşan Yeşilkaya konu hakkında şunları dile getirdi; “ Çocuk istismarı konusunda öncelikle şunu bilgilendirmek istiyorum. Ailelerde böyle istenmedik sorunlar ile karşı karşıya kaldıklarında yani çocuk istismarı karşısında kalındığı zaman bu duruma sessiz kaldıkları için Hukuki yönden ciddi suçlama içerisine giriyorlar. Elalem ne der sağdan soldan duyulur bu konuyu ört bas edelim gibi bir tavır içerisine girilmemeli aksi takdirde karşı taraf yani istismarcı bu durumu başka çocuklar üzerinde yapabilir. Allah korusun böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında kesinlikle yetkili mercilere konunun hassasiyetini bildirmeliler” dedi. 
Kızıma yada oğluma kötü etiket konur düşüncesi 
Çocuk istismarları konusunda çoğu ailenin yanlış düşünceler içerisine girebileceği vurgusunu yapan Yeşilkaya, kesinlikle kızıma yada oğluma kötü etiket konur düşüncesi yada mantığı ile hareket edilip konunun ört bas edilmemesi sessiz kalınmaması ve biz kendi çapımızda kendimiz çocuğumuzu koruyalım düşüncesi içerisine girilmemesi gerektiğini söyledi. 
Psikolog Yeşilkaya, Herhangi bir şikâyetin olmaması İstismarcının dışarıda kalmasına ve başka çocuklara da aynı muameleyi de bir şekilde gösterme durumuna itiliyor dedi. 
Editör: TE Bilişim