Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar? Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar?
 Uşak’ın öğrenci yurtları bakımından yetersiz olduğunu belirten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, üniversiteli sayısının her geçen gün arttığını ve kentte barınma sorununun güçlükle çözülebildiğini dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde yapılan Uşak Belediye Meclisi toplantısında, motokros sahasının bulunduğu bölgeye 2 bin kişilik yurt yapımı için gerekli imar planı değişikliğinin yapıldığını kaydeden Başkan Nurullah Cahan, “Uşak’ın acilen öğrenci yurtlarına ihtiyacı var ve biz belediye olarak bu konuda yatırım yapmak isteyen girişimcilerimize gerekli desteği vereceğiz” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 2006’da kurulan Uşak Üniversitesi’nin bugün 27 bine yakın öğrenciye eğitim verdiğini ve bunun barınma ve ulaşım noktasında sorunlara yol açtığını söyledi. Kent merkezinde son birkaç yıldır yaygın olarak inşa edilen apartların da ihtiyaca yanıt veremediğini kaydeden Nurullah Cahan, öğrenci yurtlarının yaygınlaşması ile sorunun çözeceğini ifade etti. Ekim ayı Uşak Belediye Meclisi toplantısında, Uşak Üniversitesi’ne yakın bir noktada bulunan motokros sahasının bulunduğu bölgeye 2 bin kişilik yurt yapılması için imar değişikliğinin onaylandığını anlatan Başkan Nurullah Cahan, “1 yıl içinde bölgeye yeni bir yurt yapılacak, fakat burası da yeterli gelmeyecek. Bizim isteğimiz yurt yapacak girişimci sayısının artması. Yurt yapmak isteyen yatırımcılara, Uşak Belediyesi olarak gerekli kolaylığı sağlayacağız. İlimiz, öğrenci yurtları bakımından sıkıntılı olan 3’üncü kent” dedi.

Öğrenci yurtlarının 1 Eylül Yerleşkesi’ne yakın noktalara yapılmasının çok yönlü faydaları olacağına dikkat çeken Nurullah Cahan, şöyle devam etti: “Her şeyden önce kira fiyatları belli ölçülerde düşer ve evi olmayan vatandaşlarımızın yükü kısmen de olsa azalır. En önemlisi ulaşımda rahatlık olur.” 

Editör: TE Bilişim