Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar? Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar?
Uşak İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (UŞİMDER) Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu'nda mezunlar buluşması düzenledi. 
Bu sene 4. sü düzenlenen organizasyonda eski okul arkadaşları sohbet etme fırsatı buldu. Program istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra konuşan Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mutlu Kozak; "Her yıl geleneksel olarak yapılan mezun buluşmalarının bu yıl okulumuzda yapılıyor olmasından ve sizleri okulumuzdan ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bu programın okulumuzda yapılmasına karar veren UŞİMDER Başkanı Mustafa Kahraman ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum" dedi. Kozak konuşmasının devamında Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu hakkında bilgiler verdi.



Kozak'ın ardından söz alan UŞİMDER Başkanı Mustafa Kahraman katılımlarından dolayı tüm mezunlara teşekkür etti. Kahraman;" İmam Hatipli olmak farklı olmaktır, bir dava sahibi olmak demektir. İmam Hatipli olmak her şeyden önce bir mevzi tutmak, milletimizin tarihine, kültürüne, inancına düşman olan sisteme karşı itiraz etmek ve düzeltmek demektir. Efendimizin ahlak ve medeniyeti ile başlayan ve insanlığa hak, adalet, güven, sevgi öğütleyen büyük medeniyetimiz elbette yine eski ihtişamlı günlerine dönecektir. Bizler hiç vakit kaybetmeden tarih, siyaset, bilim, edebiyat, sanat ve insan olma hususunda dünyaya örnek teşkil edecek bir yapılanmayı başlatmamız gerekiyor. Fedakarlık kendinden bir miktar vermektir, fedakarlık insana başarı getirir. İmam Hatip eğitimini üstünlüklere sahip olduğuna inanıyoruz. Ürünlerine baktığımızda da olumlu tabloyu görmekteyiz. 28 Şubat'ta bunu düşmanlarımız da görüyor ki ilk hedef İmam Hatipliler komutu geliyor" dedi.



İmam Hatip Okullarının tarihinden ve geçirdiği badirelerden bahseden Kahraman günümüzde her yer İmam Hatip oluyor iddiasının da içini boş olduğuna değindi, Kahraman; " Diğer okulların oranı yüzde 86'dır. Şu an şehir merkezimizde 4 İmam Hatip Lisesi, 6 İmam Hatip Ortaokulu bulunmaktadır. Her ilçemizde de lise ve ortaokulumuz da mevcuttur. İlçelerimizle beraber İmam Hatip Ortaokullarında toplam 2 bin 696 öğrencimiz, liselerde ise bin 767 öğrencimiz okumaktadır. Şehrimizdeki diğer okullara oranı ise yüzde 13'tür." Kahramanın konuşmasından sonra mikrofona alan Sema Kaya Dursun Ali Erzincanlı'nın Şehit Ömer Halisdemir için yazdığı şiiri seslendirdi. Kaya'nın duygu yüklü icraatı 15 Temmuz'da şehit olan Cumhurbaşkanı koruması Mehmet Çetin'in babası Hüseyin Çetin başta olmak üzere bütün katılımcıları etkiledi.



Kaya'nın şiir dinletisinden sonra söz alan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan konuşmasında şu ifadeleri kullandı ; " O şiirin üzerine konuşmak zor. Bu topraklar Anadolu, yiğit memleketi, er memleketi ve milli, manevi değerleriyle dopdolu bir millet. Ecdadımızın yıllar önce Anadolu erenleriyle fethettiği hamurunu şehit kanıyla yoğurduğu ve bu günlere kadar en son 15 Temmuz'da bizim neslimizin de bir medar-ı iftiharı olan hala bize emanet olan vatan toprağı. İmam Hatiplisiyle diğer düz liseleriyle, meslek liseleriyle tüm Anadolu insanıyla milli ve manevi değerlere sahip bir milletiz. Çok badireler atlattık, çok hücumlar gördük çok eziyetler gördük, ezanlar bu memlekette yasaklandı ve sonra yine eski haline döndü. Darbeler gördük, zindanlar gördük. Bizim büyüklerimiz, çok büyük üstatlarımız zindanlarda çürüdü ama davadan kimse vazgeçmedi. Türkiye olarak biz şu an inanın cennette yaşıyoruz. Her türlü imkanımız var. Ama bunun kadrini kıymetini bilmek lazım birlik ve beraberliğimizi devam ettirmemiz lazım. İnşallah bundan sonraki süreçte de hep birlikte bu aziz devlete sahip çıktığımız gibi her alanda, herkes olduğu yere sahip çıkmak zorunda. Bu devletin bu milletin düşmanı çok, bu dinin bu vatanın düşmanı çok. Ama elhamdülillah bu güne kadar fırsat vermedik, bundan sonra da fırsat vermeyeceğiz. "
Editör: TE Bilişim