Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri! Uşak ve Bolu’da mülteci popülizmi; Ankara ve İstanbul’da ise mültecilere destek projeleri!
Uşak İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (UŞİMDER) "Önder Gençlik Projeleri"ne Uşak Merkez İmam Hatip Orta okulu konferans salonunda düzenlediği bir etkinlikle başladı. 
Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ardından programın açılış konuşmasını yapan koordinatör Ramazan Kocabıyık projeler hakkında bilgiler verdi. Projelerin amaçlarını anlatan Kocabıyık gençlerin boş zamanlarını değerlendirirken aynı zamanda da onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istediklerini söyledi. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur düsturuyla hareket ettiklerinin altını çizen Kocabıyık; " Bu amaçla gençlerimiz için halı saha turnuvaları düzenleyeceğiz . Aynı zamanda Ney, Ebru Kur'an-ı Kerim, Arapça, Matematik ve İngilizce kursları düzenleyeceğiz. Sonra bu projeler kapsamında kurslara katılan gençlerimizde tarihi bilinç oluşturmak adına Manisa ilimize tarihi geziler düzenleyeceğiz" dedi.
Dernek Başkanı Mustafa Kahraman yaptığı konuşmada derneğin kuruluş amacı ve derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İmam hatipli gençlere önder olmak, destek olmak ve eğitim sırasında gençlerle istişareli çalışmak istediklerini vurgulayan Kahraman gençlerin imam hatip ruhunu içselleştiren öncü bir nesil olmaları için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti. Kahraman; "Sosyal sorumluluk ve duyarlılık esaslarına uygun olarak toplumumuzda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Dünyamızı daha yaşanabilir bir dünya yapma yolunda bilinçli bir nesil akabinde bilinçli bir toplumun oluşması için elimizden geleni yapma gayretindeyiz" ifadesini kullandı. Sinevizyon gösterileri ve tanıtım videolarının izlenmesinden sonra kokteyl bölümüne geçildi. Program hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.
 
Editör: TE Bilişim