Uşak Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptıran öğrenciler için yapılan “Üniversitemize Hoş Geldiniz” etkinliği yapıldı ve etkinlikle ilgili haber ve görselle usak.edu.tr adresi üzerinden basına ve kamuoyuna servis edildi. Etkinlikle ilgili haberde, Rektör Ekrem Savaş'ın konuşmalarına da yer verildi. Rektör Ekrem Savaş'ın "Artık günümüzde sizin yaşınızda gençler büyük işlere imza atıyor. Sosyal medya araçlarını icat edenler ve bu icatlar sayesinde milyon dolarlar cirolar elde edenler bu gençler" ifadelerini kullandı. . 

THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor

Rektör Savaş konuşmasında öğrencileri, dinamik yapısıyla öğrenci odaklı, kaliteli yükseköğretim hizmeti sunma azmini taşıyan genç bir üniversiteyi seçtiklerinden dolayı tebrik etti. Eğitim sürelerini zamanında ve en verimli şekilde tamamlayabilmeleri adına öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Savaş, “Bunun için öncelikle dersleri ve uygulamaları, devamında hocalarınızla olan iletişim sorumluluğunuzu unutmayın. Mezun olduğunuzda tercih edeceğiniz kariyer seçeneklerinizde ihtiyaç duyacağınız donanımı üniversitemizde kazanacaksınız. Size sunulan imkânları etkin ve verimli bir şekilde değerlendirdiğinizde, ulusal ve uluslararası başarılar elde edeceğinize inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

"GENÇLER SOSYAL MEDYADAN MİLYONLARCA DOLAR CİRO ELDE EDİYOR, SİZLERDEN ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATMANIZI BEKLİYORUZ"    

Değişen dünya düzeninde eğitim, öğretim yöntem ve teknolojilerinin yanı sıra, düşünme biçimlerinin de bu hızlı değişimin içinde yer aldığının altını çizen Prof. Dr. Savaş, “Son derece rekabetçi bu yeni yüzyılda, kendinize yer edinmenizin en önemli koşulları çok çalışmak ve hayata farklı açılardan bakabilme yetisini kazanmak ve en az bir yabancı dil bilmek zorunda olmanızdır. Sizler hayal kurarak ve yeniliklere imza atarak insanlık adına faydalı adımlar atacaksınız. Artık günümüzde sizin yaşınızda gençler büyük işlere imza atıyor. Sosyal medya araçlarını icat edenler ve bu icatlar sayesinde milyon dolarlar cirolar elde edenler bu gençler. Sizlerin önemli işlere imza atmanızı bekliyoruz. Kendiniz için, aileniz için bu millet için bir hedefiniz ve idealiniz olsun” diye konuştu.

Prof. Dr. Savaş, mevcut dünya düzeninin yanı sıra, gelecek için kurgulanan yeni teknolojilerin de önemine değinerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Sizde sürekli değişen bu zeminde kariyer sahibi olmak istiyorsanız, bu gelişime ayak uydurmak zorundasınız, küresel bakışa sahip olmalısınız. Karar alma ve uygulama süreçlerinde yer almayı hedeflemelisiniz. Küresel gelişmeler, hayatınız, tutumlarınız, ahlakınız, değerleriniz, tercih ve öncelikleriniz, talep ve beklentileriniz üzerinde eşi ve benzeri görülmemiş etki ve baskı oluşturmaktadır. Bu nedenle, her iki konunun dinamiklerini izlemeli, yön ve şeklini değiştirecek bilgi ve beceriye sahip olmalısınız.”

Etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Duru ile Prof. Dr. Metin Gümüş, Genel Sekreter İbrahim Çalış, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri ve akademisyenler katıldı.

Editör: TE Bilişim