Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar! Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar!
  Uşak'ta özel sektör tarafından işletilen ve Avrupa'nın en büyük altın madeni arasında sayılan Kışladağ Altın Madeni'nde 2 milyonuncu ons altın törenle döküldü. 
Madende 2 milyonuncu ons altının külçe halinde dökümü, Vali Seddar Yavuz, Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından gerçekleştirildi. İki milyonuncu onsun dökümünü gerçekleştiren Uşak Valisi Seddar Yavuz ise maden sahasında yaptıkları incelemede, iş güvenliği ve çevreye olan duyarlılığının kayda değer olduğunu belirtti. Türkiye için önemli bir işletmede bulunduklarını belirten Vali Yavuz, “Tüprag Metal Madencilik Türkiye’de vergi ödemelerinde 24. sırada olan ve istihdam konusunda önemli katkılar sunan bir şirketimiz. Ayrıca İş güvenliği çevre ve üretim teknikleri konusunda bilgi aldık. Verilen bilgiler doğrultusunda iş güvenliğine önem verildiğini gördüm ve ziyadesiyle memnun oldum. Çevreye duyarlı ileri teknoloji kullanan bir maden olduğu noktasında kanaate vardım. Çevremizin gelişmesini istihdam sorunun çözümüne önemli katkı sağlayan bir işletme ve 240 ton rezervi olan Avrupa’nın en büyük altın madeninin olmasının yanı sıra hem ilimize ve hem de ilçelerimize önemli katkılarda bulunuyor. Bu anlamda şirket yöneticilerini ve çalışanlarını canı gönülden kutluyorum. Umut ediyorum ki ülkemizin diğer bölgelerindeki değerli madenlerimiz ekonomimize kazandırılır” dedi.



Madeni işleten Tüprag Metal Madencilik Müdürü Mehmet Yılmaz, yaptığı açıklamada 2 milyonuncu ons altının üretimini gerçekleştirmekten büyük gurur yaşadıklarını söyledi. Sekiz yılda yaklaşık 63 ton altın ürettiklerini ve bunun tamamının Türkiye'de kullanıldığını bildiren Yılmaz, "Sekiz yılda 2,5 milyar dolar katma değer üreterek ülke ekonomisine katkı sağladık" dedi.
Editör: TE Bilişim