Uşak'ta et ve kıyma Selendi'den dahi ucuz! Uşak'ta et ve kıyma Selendi'den dahi ucuz!
Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini kapsayan MENA bölgesinde faaliyet gösteren seyahat acenteleri temsilcileri, yatırımcılar ve gazetecilerden oluşan heyet, termal kaynaklarda ve Büyük Uşak Kanyonları ve Cam Terasta incelemelerde bulunmak üzere Uşak’a geldi.
 
Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliğinde, Uşak’ta Ulubey Cam Terasta düzenlenen toplantıda, MENA bölgesinden gelen 27 kişilik heyete kentin termal, sağlık turizmi potansiyeli, Büyük Uşak Kanyonları ve Cam Terası da içine alan bölge hakkında bilgi verildi.
 
Toplantıda konuşan Vali Salim Demir, Uşak'ın Ege Bölgesinin önemli bir kavşak noktasında bulunduğunu ifade ederek, hem sanayisi hem de turizm alt yapısı ile gelişmekte olan bir İl olduğunu kaydetti. 
 
Uşak'ta önemli termal merkezlerin olduğuna dikkat çeken Vali Salim Demir, "İlimiz, Banaz ilçesinde bulunan ve doğasıyla ayrı bir özelliğe sahip olan Hamam Boğazı Termal Turizm alanının yanı sıra il merkezinde bulunan Kayağıl Termal merkezi ile termal turizm açısından önemli bir potansiyel barındırmaktadır. Uşak termal turizm alanında bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak önemli bir potansiyele sahiptir. Bunun yanında uzunluk bakımından dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Büyük Uşak Kanyonu, Banaz, Ulubey ve Karahallı  sınırları içerisinde bulunmasıyla ilimiz turizm potansiyeline ayrı bir değer katmaktadır. Turizm tek başına olabilecek bir sektör değildir. Turizm, birçok sektörü kuşatması gereken bir konudur. Dolayısıyla Uşak altyapısıyla buna hizmet etmeye hazırdır. Bu programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Vali Salim Demir’in konuşmasının ardından Uşak Belediyesi, Uşak Üniversitesi ve İl Kültür Turizm İl Müdürlüğü tarafından Uşak’taki termal kaynaklar ve turizm potansiyeline yönelik sunum yapıldı. 
 
Toplantının sonunda Vali Salim Demir tarafından konuk turizmcilere battaniye ve Uşak tarhanası hediye edilirken, program cam terasta çektirilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
Editör: TE Bilişim