Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı
Uşak’ı ziyaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, kısa bir süre önce TOKİ ve Uşak Belediyesi tarafından kısa bir süre sonra başlanacak olan 2’inci etap kentsel dönüşüm alanındaki mülk sahiplerinin KDV ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları gideceğini söyledi. 

Uşak Belediye binasını ziyaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal’a Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentteki çalışmalar ve hizmetlerle ilgili kısa bir brifing verdi. 



Başkan Cahan, kentte inşa edilen köprülü kavşaklar, pazaryerleri, kent park, kentsel dönüşüm, yol çalışmaları ve diğer hizmetlerle ilgili bir sunum yaptı.
Kentte AK Partili belediyeciliğin icra edilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Bakan Ağbal, “Uşak’a AK Parti belediyeciliğinin mührü vurulmuş. Belediye başkanımızla iftihar ediyoruz. Özellikle Kemalöz Mahallesi pazaryerini beğendim ve bunun memleketimiz Bayburt’ta yapılması için görsel dokümanlarını alacağım” dedi. 



Bakan Ağbal, kent meydanında 110 bin metrekarelik alanda uygulanacak olan kent park projesine de katkı sağlayacağını söyledi. Bakan Ağbal, “Daha önce Başkan Bey’le Bakanlıktaki görüşmemizde bu proje hakkındaki heyecanını görmüştüm. Şimdi ise ne kadar güzel işlere imza attığınızı görüyorum. İçişleri Bakanı ile görüşeceğim şehre değer katan bir alan ortaya çıkaracağız İnşallah. Kentsel dönüşüm alanınızı yolda gördüm ve arkasında devasa bir alan varmış. Yatay mimari ile çok güzel bir merkez olmuş. Uşak’a sanayi kenti olduğu için her zaman önem veriyorum. İmalat sanayisi bizler için ayrı bir anlam ifade ediyor. Sanayimizin gelişimi adına hükümet olarak yatırım teşvikleri veriyoruz. Bu sanayiler kalkınmanın anahtarı konumunda ve Uşak’ın da destekçisiyiz.”


TOKİ İLE KDV İÇİN GÖRÜŞECEK
Öte yandan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın 2.Etap TOKİ’ye başlayacaklarını ancak vatandaşların KDV ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını söylemesi üzerine Bakan tarafından gerekli yanıt geldi. Ağbal, Salı günü TOKİ Başkanı Ergün Turan ile görüşmesinin olduğunu ve bu konuyla da ilgileneceğini belirterek “Konuyu takip edin” talimatı verdi.
 
Editör: TE Bilişim