Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü
Bir dizi ziyaret ve inceleme için Uşak'a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, burada ekonomiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Maliye Bakanı Naci Ağbal, uluslararası piyasalarda yaşanan gelişmelerin Türkiye'yi de etkilediğini belirterek, "Ekonomideki dalgalanmalar çok hızlı bir şekilde bertaraf edilecek" dedi. 



Maliye Bakanı Naci Ağbal, bir dizi ziyaret için Uşak'a geldi. Ağbal'ın Uşak'taki ilk durağı Valilik makamı oldu. Uşak Valisi Salim Demir tarafından karşılanan Bakan Ağbal'a kentle ilgili kısa bilgi verildi ve bakan burada gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.  Valilik makamının ardından Uşak Belediyesini ziyaret eden Bakan Ağbal'ı Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ağırladı. Burada kentteki yerel hizmetlerle ilgili bilgi veren Cahan, Bakan Ağbal'a çeşitli hediyeler takdim etti. 



Belediye ziyaretinin ardından Bakan Ağbal, AK Parti Uşak İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Ağbal'ı AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın tarafından karşılandı. Bakan Ağbal'a Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve partililer eşlik etti. Bakan Ağbal, ekonomi hakkında bazı açıklamalar yaptı. 



Ağbal, şeker fabrikalarının kapanması diye bir şeyin söz konusu olmadığını, devlet olarak bu sektörün gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ekonomik dalgalanmalar hakkında da konuşan Ağbal Türkiye ekonomisinin iyiye gittiğini, dövizde ve altında yaşanan dalgalanmaların durulacağını vurguladı. Ağbal, "Ekonomiyle ilgili bütün veriler olumluyken bir takım dışarıdaki bir takım gelişmelere bağlı etkilere başka tarafları çekmek bunun üzerinden ekonominin üzerinde spekülasyon oluşturmak alışık olduğumuz bir şey. Hükümet olarak biz her zaman ekonomiyle ilgili konularda hassas olduk, her zaman gerekli tedbirleri aldık. Bu gelişmeler çok hızlı bir şekilde bertaraf edilecek merak etmeyin" diye konuştu. 


Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi hakkında sorulan bir soruya cevap veren Ağbal devletin bu sektörden elini çekmediğini, yüzde 20 oranında hala sektörde olduğunu belirtti. Nişasta bazlı şekerin kotasının düşürüldüğünü hatırlatan Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şeker sektörü önemli bir sektör, şeker pancarı üretimi çok sayıda üreticimizi etkileyen bir üretim alanı. Şeker pancarının bir çok alanda fonksiyonları var. Bugün şeker fabrikalarında sadece şeker üretildiğini düşünmeyin. Şeker aynı zamanda birçok yan ürünün üretilmesine de katkı veriyor. Küspe, etil alkol gibi. Dolayısıyla şeker üretimi Türkiye'de devam edecek, büyüyecek, pazar büyüyor. Şeker pazarı gümrüklerle korunan bir pazar, bu anlamda Türkiye'ye şeker ithalatının yapılamasına bu anlamda ihtiyaç yok. Biz üreticimizi korumak, pazarı korumak için yeterli tedbirleri aldık, almaya da devam edeceğiz. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi Türkiye'de şeker pancarı üretimini kanaatimce daha da artıracak, şeker üretimini de artıracak." 

Şeker fabrikalarının özelleştirme ihalelerine devam edildiği bilgisini veren Ağbal, fabrikalara şu anki koşullara göre gayet iyi fiyatlar verildiğini söyledi. Bazı milletvekillerinin ihale komisyonu salonuna girerek sokak ağzıyla ihale ortamına fesat karıştıracak tavır ve davranışlar sergilediklerinin altını çizen Ağbal; " Şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili farklı görüşler olabilir, kimse endişe etmesin herkesten daha fazla hassasız ancak ben milletvekiliyim deyip de kendisini kanunların üzerinde gören bir anlayışla, hoyratça bir anlayışla ihale komisyonunda oluşturulan ortamı yadırgıyorum. Çok ayıp bunlar. Türkiye'ye yakışmıyor, siyasete yakışmıyor, burada gösteriler tavrın siyaset tavrı olduğunu söylemek mümkün değil" şeklinde konuştu. 
 
Editör: TE Bilişim