Uşak'ta 1 TL'ye çay  haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon Uşak'ta 1 TL'ye çay haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Uşak OSB’nin su ihtiyacını karşılamak için yaptığı Uzundere Barajına su tutmaya başladı. Barajın yakın bir zamanda faaliyete geçecek olması Uşak OSB’de üretim yapan sanayiciler tarafından sevinçle karşılandı. Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, “Sanayicimizin önemli bir ihtiyacı söz konusuydu ve devletimiz gereğini yaptı. Devlet büyüklerimize, projenin hayata geçmesinde emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Projeyle Uşak Organize Sanayi Bölgemizin su ihtiyacı çok uzun vadede çözüme kavuşmuştur” dedi.
 
ORMAN BAKANLIĞI UŞAK OSB’YE SU SORUNUNU ÇÖZECEK BİR BARAJ YAPTI
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nin su ihtiyacını karşılamak maksadıyla tesis edilen Uzundere Barajı’nın gövde dolgusu bitti. Temelden 29,5 metre yüksekliğinde inşa edilen baraj 3 milyon 117 bin metreküp depolama hacmine sahip bulunuyor. Ülke ekonomisine her yıl milyonlarca lira katkı sağlaması planlanan baraj havzasında su tutulmaya başlandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Uşak’ta gerçekleştirdiği yatırımlara hız kesmeden devam ediyor. Uşaklı sanayicilerin yıllardır sabırsızlıkla beklediği Uzundere Barajı’nı tamamladıklarını müjdeleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nin su ihtiyacını karşılayacak olan barajın gövde dolgusu tamamen bitti ve havzada su tutulmaya başlandı. Uzundere Barajı, Uşaklılara sadece su değil aynı zaman da iş imkanı da sağlayacak” dedi. Uşak Sanayisinin gözbebeği olacak bu önemli projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Uşak Organize Sanayi Bölgesine her yıl ortalama 3 milyon 15 bin metreküp sanayi suyu temin edeceğiz. Bu su aynı zamanda binlerce kişiye iş imkanı da sağlayacak. Uşak üretecek, hem Uşaklılar hem de bütün Türkiye kazanacak” diye konuştu.


 
UŞAK OSB BAŞKANI AĞAOĞLU: SU SORUNUMUZ UZUN VADEDE ÇÖZÜLDÜ
Uşak OSB’nin su sorununun uzun vadede çözüldüğünü belirten Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, “Sanayicimizin önemli bir ihtiyacı söz konusuydu ve devletimiz gereğini yaptı. Devlet büyüklerimize, projenin hayata geçmesinde emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Projeyle Uşak Organize Sanayi Bölgemizin su ihtiyacı çok uzun vadede çözüme kavuşmuştur. Bölgemizin su sorununun uzun vadede çözüldüğünü görmek bizleri memnun etti. Her geçen gün büyüyen ve gelişen bir OSB olarak, ilimize ve ülkemize ekonomik değerler katmaya devam edeceğiz” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle de kısa bir açıklama yapan Ağaoğlu, "Allah milletimizi bir daha böyle olaylarla karşı karşıya getirmesin.Şükürler olsun ki bir yıl önce bir darbe girişimi bertaraf edildi ve demokrasi galip geldi. Türkiye, büyümekte ve 2023 hedefleri için emin adımlarla ilerlemektedir. Bizler yatırıma, üretime ve istihdama devam edeceğiz ve ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunları boşa çıkaracağız" diye konuştu.


 
Editör: TE Bilişim