Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak! Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak!
15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimine karşı, her akşam meydanları dolduran binlerce Uşaklı vatandaşa hitap eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, darbe girişiminin bertaraf edilmesiyle doların düşüşe geçmeye başladığını ve vatandaşın 2 hafta içinde toplam 12 milyar doları bozdurduğunu söyledi. Zeybekçi, “O hain gecede, bu toprağın evladı olmayan bu hainler, aklını ve ruhunu başkalarına satmış. Bazıları FETÖ’nün köpekleri diyor. Sakın ha demeyin, onlar köpek dahi olamazlar” dedi.

// USAKPORT.COM //

15 Temmuz Şehitleri Meydanı’ndaki darbeye karşı demokrasi nöbetinin 17’inci gecesinin onur konuğu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi oldu. Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş ve binlerce vatandaşın katıldığı demokrasi nöbeti, mehter takımının gösterileriyle başladı.  Burada vatandaşa bir konuşma yapan Bakan Nihat Zeybekçi, “Bu zalim ve hainler, milyonlarca vatandaşı fark edemediler. O hain gecede, bu toprağın evladı olmayan bu hainler, aklını ve ruhunu başkalarına satmış. Bazıları FETÖ’nün köpekleri diyor. Sakın ha demeyin, onlar köpek dahi olamazlar. Millet burada,  darbeciler deliklerinde ve millete burunlarından gelene kadar fitil fitil hesap verecekler. Peygamberimizin adını alan Peygamber Ocağı’na ihanet edenler, tanklar ve uçaklarla saldırdıklarında zannettiler ki bu millet korkar kaçar. Bizler kaçar, korkar mıyız? Biz efeyiz dedik. Zeybek oyununda bir kere diz vurulur, diz vurma karşıdakileri selamlamadır. Diz vururken sakın ola millete sırtınızı dönmeyin. O diz ancak millete selam için eğilir. Biz milletin önünde ve bir de Hakkın huzurunda, rükuda eğilir başımız” dedi.  



Darbecilerin idamla cezalandırılmasını istediğini ifade eden Bakan Zeybekçi, şöyle söyledi: “Halkımız idamını istiyor ve ben bunların ölümden daha ağır cezalara çarptırılmasını istiyorum. Öyle bir hale gelsinler ki; bizi öldürün demek için yalvar yakar olsunlar. İdam, önümüzdeki günlerde Meclis’e gelecektir. Vatandaşımız ne isterse onu yapacağız. Bana sorarsanız da idamdan yanayım.”

    Türk milletinin tarih boyunca köle olmadığını söyleyen Nihat Zeybekçi, “Bu millet asla köle olmadı. Hele hele hainin önünde asla eğilmedi ve bükülmedi. Bu hainler 15 Temmuz gecesi, 40 hainle milletin adamını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı şehit etmeye gittiler. Onların bir hesabı varsa, Allah’ın da hesabı var. Onlar oraya inmeden Recep Tayyip Erdoğan bir telefonla milleti meydanlara çağırdı. Sokakları, havaalanlarını ve bunların kışlalarının tutulmasını istedi. Bu millet uçaktan atılan bombalar önünde göğsünü siper etti. O satılmış hainler, bayrağa ve masum gençlerimize ateş etti. O masum gençlerimizin 8’i ilk anda şehit oldu. Şehitlerimiz oldu ve bir tanesi dahi kaçmadı. Millet ellerini kaldırdı ve onlara meydan okudu. 140 demokrasi şehidimizi Allah rahmet eylesin ve mekanları cennet olsun. Geçtiğimiz gün Hakkari’de 8 şehidimiz vardı ve bu hainlerin 38’ini orada lağım faresi gibi geberttiler” diye konuştu. 



    Darbecilerin Türk ekonomisini de hedef aldıklarını kaydeden Bakan Nihat Zeybekçi, “Türkiye daha önceki iktidarlar döneminde yaşanan olayları iyi hatırlıyor. 2001’deki krizde ekonomi bakanını ithal ettik. O dönemde devletlere para için yalvaran yöneticilerimiz vardı. Bugün ekonomi bakanı bu milletin içinden çıkıyor mu? Bu 15 Temmuz’daki darbecilerin niyetleri darbe yapıp, doları 5 TL’ye çıkarmaktı. Fakat millet buna fırsat vermedi ve ilk gün 3 milyar dolar para bozduruldu. Son 15 gün içinde yaklaşık 12 milyar dolar para, Türk Lirası’na çevrildi. 15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize verdiği en önemli talimatlardan biri de, pazartesi sabahı saat 8:30’da hayatın kaldığı yerden devam etmesiydi. Çarkların dönmesi ve mesainin aksatılmamasıydı. İşte bugünün güçlü Türkiyesi’ndeyiz. Hiçbir güç ve hain bizi yıkamayacak. Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine engel olamayacak” dedi. Öte yandan Bakan Zeybekçi, Uşak’taki programının ardından Denizli’ye hareket etmek üzere kentten ayrıldı. 

 
Editör: TE Bilişim