Uşak’ın Banaz Belediyesi, ilçenin ekonomik anlamında gelişimi için başlattığı organize sanayi bölgesi projesi için, Sanayi Bakanlığı’ndan 500 bin metrekarelik alan için imar ve yapılaşma izni aldı. Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, konuyla ilgili Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı Organize Sanayi Genel Müdürü Fatih Turan’la bir toplantı yaptığını ve buradan 1 milyon 300 bin metrekarelik OSB alanı için 500 bin metrekarelik yapılaşma izni aldıklarını ifade etti. Projenin hayata geçmesi için kentteki bütün dinamiklerle ortak hareket ettiklerini ve Banaz OSB’nin kurulumu için altyapı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, bölgede üretim yapmak isteyen şirketlerin bulunduğunu ve ilçenin Ankara ve İzmir güzergahında bulunmasının önemli avantajlar sağlayacağını dile getirdi. 
Banaz’da doğalgaz hattının yer aldığını ve enerji bazında da hiçbir sorunun olmayacağını dile getiren Başkan Arpacı, “Banaz OSB’nin kuruluş protokolünü daha önce imzaladık ve belediye olarak bölgenin kurulumu için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bölgede ilk olarak üretim için uygun altyapı koşullarını oluşturuyoruz. Doğalgaz, elektrik, su ve artıma tesisi gibi temel gereksinimleri 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alandaki firmalara sunmak için bugüne kadar yoğun çalışmalarımız oldu. Bölgemizde yapılaşma izni için de bakanlıktan ilgili onayı çıkardık ve 500 bin metrekarelik bir alana yapılaşma izni çıkardık” dedi. 
Sosyal belediyeciliğin vatandaşa iş ve istihdam imkanı sağlamakla mümkün olacağını dile getiren Arpacı, “Banaz Belediyesi olarak, halkın bize verdiği yetkiyi, yine vatandaşımızın yararına kullandık. Göreve geldiğimizde, ilçedeki işsizliği çözmek için söz verdik ve Banaz OSB projesini bu kapsamda hayata geçirdik. Burada yeni iş sahaları olacak ve ilçemiz için büyük yararlar doğuracak” diye konuştu. 

Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam


 

Editör: TE Bilişim