Uşak'ta 120 lira olan kıymalı pideyi 70 TL'ye düşürdü! Tanıtım için yapıyorum, malzemeden çalma yok! Uşak'ta 120 lira olan kıymalı pideyi 70 TL'ye düşürdü! Tanıtım için yapıyorum, malzemeden çalma yok!

Uşak’ın Banaz ilçesinde 2019 yılında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kuruluş işlemi başlayan Banaz OSB, Uşak Seramik Fabrikası’nı da içine alarak yaklaşık 1 milyon 3000 bin metrekarelik alana kuruluyor. Banaz OSB’de büyüklükleri 5 bin ila 100 bin metrekare arasında değişen 50’ye yakın fabrika kurulması için bölgede plan ve proje çalışmaları sürüyor. Projenin takibini yapan Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Banaz OSB’nin kent için yeni bir cazibe alanı oluşturacağını ve yatırımcıların Ankara-İzmir ve Uşak-İstanbul hattı üzerinde önemli bir bölgeye yatırım yapacaklarını söyledi. Bölgenin lojistik avantajlarının değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Arpacı, “İlçemizin en büyük sanayi kuruluşu olan Uşak Seramik Fabrikasını da içine alan 1 milyon 300 bin metrekare alanda yapılacak olan Banaz OSB de büyüklüğü 5 bin ile 100 bin metrekare arasında değişen 50’ye yakın fabrika parseli planlanıyor. Kuruluş Sekretaryası Banaz Belediyesi tarafından sürdürülen Banaz Organize Sanayi Bölgesi alan ve yer seçimi işlemleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nün 31 Ocak 2020 tarih ve 64 sayılı yazısı ile onaylanarak OSB Kuruluş Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu oluşturulmuştur. Mütevelli heyeti Uşak İl Özel İdaresi, Uşak Ticaret Odası ve Banaz Belediyesi temsilcilerinden oluşuyor. Banaz OSB’nin Mütevelli Heyeti Başkanlığını ise Uşak Valisi Turan Ergün yürütmektedir” dedi.  Sanayicilere seslenen Arpacı, "Banaz'da yatırım yapmanız için gerekli tüm imkanları sizlere sunacağız. Tüm gücümüzle önce 1. etapta belirlediğimiz 21 parselin alt yapısını tamamlayıp sizlere teslim edeceğiz. İlçemizin teşvik uygulamasında 5. bölgede olması sizlerin yatırım maliyetini en aza indirmeniz için güçlü bir destektir. Tüm bu imkanlardan yararlanmanız için tüm desteğimizi sunacağız” dedi.

BÖLGENİN EN BÜYÜK AVANTAJLARINDAN BİRİ: DOĞALGAZ PROBLEMİ YOK

Banaz’da doğalgaz hattının yer aldığını ve enerji bazında da hiçbir sorunun olmayacağını dile getiren Başkan Arpacı, “Banaz OSB’nin kuruluş protokolünü daha önce imzaladık ve belediye olarak bölgenin kurulumu için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bölgede ilk olarak üretim için uygun altyapı koşullarını oluşturuyoruz. Doğalgaz, elektrik, su ve artıma tesisi gibi temel gereksinimleri 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alandaki firmalara sunmak için bugüne kadar yoğun çalışmalarımız oldu. Bölgemizde yapılaşma izni için de bakanlıktan ilgili onayı çıkardık ve 500 bin metrekarelik bir alana yapılaşma izni çıkardık. Şimdi bölgedeki çalışmalarla ilgili Sayın Uşak Valilimiz, milletvekillerimiz, sanayicilerimizle birlikte ortak hareket ediyoruz” dedi. Sosyal belediyeciliğin vatandaşa iş ve istihdam imkanı sağlamakla mümkün olacağını dile getiren Arpacı, “Banaz Belediyesi olarak, halkın bize verdiği yetkiyi, yine vatandaşımızın yararına kullandık. Göreve geldiğimizde, ilçedeki işsizliği çözmek için söz verdik ve Banaz OSB projesini bu kapsamda hayata geçirdik. Burada yeni iş sahaları olacak ve ilçemiz için büyük yararlar doğuracak” diye konuştu.

MEHMET ALTAY: BÖLGEMİZ ÇOK CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAK

Banaz OSB’nin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade eden AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, “Banaz OSB ilimize katkı sağlayacaktır. Güzel ilçemiz Banaz zaten bunu hak ediyordu. Konumu başta olmak üzere içerisinden demir yolu ve kara yolunun geçmesi çok büyük avantajları da beraberinde getiriyor. Banaz ilçesine Organize Sanayi Bölgesi kurulmasında emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Banaz Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni yapılacak ve yükselecek olan fabrikalarla ülke ve şehir ekonomisine çok ciddi bir katkı sağlayacağız” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim