Uşak Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet raporu, belediye meclisindeki oylamada oy çokluğuyla kabul edildi. Burada bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, ihaleler ve doğrudan teminlerle ilgili konuştu. Başkan Çakın, pandemi ilan edildiği dönemde, maske ve temizlik malzemesi fiyatlarının normalin çok üstüne çıktığını dile getirdi. Başkan Çakın, “Pandemi ilk ilan edildiği dönemde, şu anda kutusunu 100 liradan aldığımız eldivenleri, o gün 350 TL’den almak zorunda kaldık. Bu bir gerçek ve hizmet için gerekli. Yüksek fiyatlarla aldığımız doğrudan temin ürünlerini, o dönemde fiyattan ziyade bulmaya odaklanıyorsunuz. Çünkü malı önce bulacaksınız ve sonra bakacaksınız ucuz mu yoksa pahalı mı diye” ifadelerini kullandı.
Uşak Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet raporu, Uşak Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi. Uşak Belediyesi’nin 2020 yılı gelir ve gider durumuyla ilgili bilgi verildi. Buna göre, 2019 yılına göre varlık durumunun yaklaşık 14 milyon TL artarak, yaklaşık 255 milyon TL’yi bulduğu dile getirildi. Belediyenin 2019 yılına göre de borcunda yaklaşık 27 milyon TL’lik bir azalma söz konusu olduğu ve 2020’de de yaklaşık olarak 194 milyon TL borç ödendiği ifade edildi.  Burada bir açıklama yapan İYİ Partili Necmi Dursun, doğrudan teminlerin sadece belli firmalara yoğunlaşmasını doğru bulmadıklarını ve fiyatlarda aynı dönem içinde değişimler olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. 


BAŞKAN ÇAKIN: PANDEMİ BAŞLADIĞINDA, MASKE VE TEMİZLİK MALZEMESİ FİYATLARI BEKLENMEDİK BİR ŞEKİLDE ARTTI
İYİ Parti Grubu’nun eleştirilerine yanıt veren Başkan Mehmet Çakın, “Doğrudan teminleri destek hizmetleri üzerinden yapıyoruz. Buna önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. Bu dönemde olağanüstü bir durumla karşılaştık. Bu yıl pandemiden dolayı fiyatlarda bazı hareketlilikler oldu. Daha önce doğrudan teminlerle yaptığımız temizlik ve kırtasiye ürünleriyle ilgili ihaleye geçtik ve daha ekonomik fiyata mal ettik. Pandemi dönemi gerçekten de olağanüstü dönemlerden bir tanesi. Temizlik malzemelerinin alımları sırasında, zaman çok önemliydi. Pandemi ilan edildi ve hijyen için temizlik malzemesi ihtiyacı ortaya çıktı.  Biz temizlik malzemelerini alma sürecini daha ileri tarihlere atamazdık. Dönem dönem aldığımız doğrudan teminlerdeki rakamlar normal zamanların üstünde. Maskenin ilk çıktığı dönemlerde, neredeyse tanesi 5-10 kuruşa gelen maskeler, bir anda tanesi 3 ila 5 TL’ye kadar çıktı. Sonradan 1 TL’ye sabitlendi ve aynı şey eldiven ve diğer temizlik malzemelerinde de geçerliydi. O dönemde almak zorundaydık ve çünkü bu çok pahalıydı. Kutusunu 100 liradan aldığımız eldivenleri, o gün 350 TL’den almak zorunda kaldık. Bu bir gerçek ve hizmet için gerekli. Yüksek fiyatlarla aldığımız doğrudan temin ürünlerini, o dönemde fiyattan ziyade bulmaya odaklanıyorsunuz. Çünkü malı önce bulacaksınız ve sonra bakacaksınız ucuz mu yoksa pahalı mı diye. Bu dönemde yapılan yoğun gayretler ve çalışmalar neticesinde, ilimizin tanıtımı için de olumlu geri dönüşler aldık” dedi. 

Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar! Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar!


UŞAK’IN REKLAMI ÇOK İYİ YAPILDI
“Pandemi döneminde elde ettiğimiz başarı, ilimizin reklamı için faydalı oldu ve yaptığımız masrafın çok çok fazlasını geri getirdi” diyen Başkan Çakın, şöyle devam etti: “Eksiklerimiz illaki vardır ve bunları da yapıcı eleştiriler doğrultusunda değerlendireceğiz. Bu dönemde yaptığımız çalışmalar neticesinde hepimizin hoşuna giden bir reklam dönemi oldu. 
Borçlanma yapılmıştır ve belediyede devamlılık esastır. Belediyemize olan güveni artırmak ve itibarını düzeltmek için gayret sarf ettik. Göreve başladığımızda gerek doğrudan temin ve ihalelere olan ilgiyle ve bugünkü ihalelere olan ilgi arasında ciddi artış var. 2019’da 615 firmayla çalışıyorduk ve şimdi 920’ye çıktı. Bankalarla alakalı olarak yapılandırma yapmamız elbette gerekiyor ve o günkü şartlarda yükseklere gelen faiz oranlarını yapılandırmak, işletme mantığı için de makuldü. Esnafa ve personele ödemeleri düzenli yapmak, finans kurumlarını yapılandırma daha mantıklıydı. Şu anda belediyemizden alacak noktasında her hangi bir şikayet almıyoruz. Bundan sonra da tasarrufu öncelik belirleyeceğiz ve ihalelerde daha ekonomik alımlar yapacağız. Ödeme dengesi dışına çıkmadan mali yönümüzü güçlendirmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de ilimize değer katacağına inandığımız yatırımları sürdüreceğiz”.

HABER İZİNLİ VEYA İZİNSİZ KULLANILAMAZ. YASAL İŞLEM YAPILACAKTIR
 

Editör: TE Bilişim