Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor? Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor?
Borçları nedeniyle sorunlar yaşayan Uşak Belediyesi, son dönemlerde yeni finans kaynakları arıyor. 
Personel ve rutin hizmetler için yapılacak masraflar ve genel borçlar, belediye yönetimini, gelir artıracak bir dizi çalışmaya itti. Fakat, belediyedeki yetkililerin ifadelerine göre atılan adımlar, şu an için dişe dokunur bir destek sağlamadı. 
Son dönemlerde durma noktasına gelen inşaat sektöründeki negatif görünüm de, belediyenin önemli gelirlerinden birini törpüledi. 
Belediyenin gelir elde etmesi için üretime yönelik bazı girişimlerde bulunmasında yarar var. Bu noktada, Uşak’ın daha önceki yıllarda en çok tercih edilen suyu Belkaya’nın tekrar şişelenerek, satılması ve hatta marka değeri artırılarak, diğer illere yönelik pazarlama ağlarının korulması, ciddi bir gelir kalemi oluşturacaktır. 
İl Özel İdaresi’nin kontrolünde olan Belkaya köyündeki içme suyu daha önceki işletmeci ile girilen mahkeme sürecinin ardından bir daha gün yüzüne çıkmadı ve kentteki su bayilerinin hepsi başka markalara yöneldi. 
    4 Ocak 2016 günü yapılan mecliste, Belkaya Suyu  hakkında açıklamalar yapan bir önceki İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, “Belkaya sularının temiz olduğuna dair, Hıfzısıhha, İl Halk Sağlığı ve çeşitli üniversitelerden suların temiz ve sağlıklı olduğu yönünde teknik raporlar elimizde mevcuttur” ifadelerini kullanmıştı.     Fakat buna rağmen Belkaya sularının mikroplu olduğuna dair, örtülü bir kara propaganda da yapılmış ve halk nezdinde bir bilgi kirliliği oluşturulmuştu. 

    BELEDİYE, BÜYÜK MARKALARLA YARIŞIR HALE GETİREBİLİR
    Yıllardır ihalesi bir türlü yapılamayan Belkaya memba suyu tesislerini işletmek için sıfırdan bir şirket de kurulabilir.  İl Özel İdaresi, tesis kirasını rahatlıkla çıkarabileceği bir müşteri bulur ve belediye de, gelirini artırmanın yanı sıra; üretim, pazarlama ve tahsilat ağındaki eleman ihtiyacı ile elindeki mevcut personeli verimli bir şekilde değerlendirir. 
Belkaya suyu, her boyutta şişeleyerek ve damacanalarda satışa çıkarabilir.  Piyasadaki diğer su markalarıyla rekabet için, daha uygun fiyata, kamu kurumları, sağlık merkezleri, yeme ve içme mekanları ve konutlara satış yapabilir. 
    Önümüzdeki yıllarda, petrol kadar değerlenecek olan suyun boşa akmasını engellemek, kent adına önemli bir katma değer olur. 

    5,4 MİLYAR LİRALIK DEV BİR PAZAR
    Sadece 2017 rakamlarına göre, Türkiye’de 5,4 milyar liralık bir su pazarı var ve kişi başına yıllık 150 litre, ambalajlı su tüketiliyor.  Her gün ortalama 20 milyon bardaktan fazla ambalajlı su içiliyor ve şirketler, her geçen yıl üretimlerini katlıyorlar. Bursa, bu konuda başı çekiyor, başta Arabistan olmak üzere bir çok Avrupa ülkesine de su ihraç ediliyor. 
    Bir çok düşünür, filozof ve bilim adamının ‘Arke’ olarak gördüğü ve hayatın başlangıcı kabul ettiği su, eğer dikkate alınırsa, Uşak Belediyesi’ne de can suyu olabilir. 
SEVGİYLE KALIN…
ALİ ARASLI///
 
Editör: TE Bilişim