Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde 21. Olağan Genel Kurul toplantısında, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, göreve devam etti.

Uşak OSB’nin seçimli yapılan 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Uşak OSB Yönetim Kurulu binasında bulunan konferans salonunda yapıldı. Toplantının Divan Başkanlığını UTSO Meclis Başkanı İsmail Karaman yaparken, tek listeyle gidilen seçimde, UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu ve yeni yönetim kurulu göreve geldi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla yapımı devam eden Uşak OSB 3. Genişleme Alanı’nın ‘Yeşil OSB’ projeksiyonuyla inşa edileceğini dile getirdi.
Uşak OSB’nin katı atıkların yakım tesisini faaliyete geçirdiğini, arıtma tesisinde bir dizi revizyon ve güçlendirme yaptığını belirten Ağaoğlu, çevreci ve yenilebilir enerji kaynaklarına da yöneldiklerini kaydetti.

Selçuk Geçer, dolardaki düşüş için kritik uyarı yaptı! Paniklemeyin! Selçuk Geçer, dolardaki düşüş için kritik uyarı yaptı! Paniklemeyin!

Ağaoğlu, Uşak OSB’nin ‘Yeşil OSB’ haline gelmesi için önümüzdeki döneme dair bir projeksiyon belirleyeceklerini belirterek, “Son dönemlerde organize sanayi bölgelerinde en çok konuşulan ve üzerinde durulan konu ‘Yeşil OSB’lerdir. Şu anda ülkemizde 6 pilot bölge var ve bizler de Uşak OSB Yönetim Kurulu olarak bu konuda çalışmalarımızı yapacağız ve bölgemizin Yeşil OSB olması noktasında, kriterleri yerine getireceğiz” dedi.


Kentte işsizlik sorununun olmadığını yineleyen Ağaoğlu, “Daha önce de bu konuyu gündem getirdim ve ilimizde işsizlik sorunu değil, iş beğenmeme problemi olduğunu ifade ettim. Tekrarlıyorum, iş beğenmeme çok ciddi bir sorun ve bu konuda nitelikli iş gücü ihtiyacı da ortaya çıkıyor. Bölge olarak, nitelikli eleman sorununu çözmek için bir meslek lisesi kurduk. Burada sanayicimizin yanında çalışacak ve eğitimlerine de bir yandan devam edecek çocuklarımız okuyacaklar. Mavi yakalı olarak başlayacak olan gençlerimiz, eğitimlerini daha ileriye noktaya da taşıyabilirler ve ileride beyaz yakalı konuma da gelebilirler. Bunun dünya genelinde örnekleri mevcut” dedi.

 

MEHMET ÇAKIN: YEŞİL OSB İÇİN BELEDİYE OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ
    Halil Ağaoğlu’nun ardından bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kentteki OSB’lerle ortak akıl ruhuyla hareket ettiklerini ve bu kapsamda bölgelerin su sorununu uzun vadede çözüme kavuşturmak için gerekli yatırımları başlattıklarını anlattı. Çakın, “Şehirlerin sanayi ile kalkınmasının yanında kentsel kalkınmanın da önemli olduğunu düşünüyorum. Beyaz yakalıların sayısının fazla olması da sanayinin gelişmesine katkı sağlıyor. Bu anlamda OSB’ler ve Ticaret Odamızla işbirliği içinde gerçekleştireceğimiz projelerimizin kentimize katkı sağlayacağı aşikardır.  İlimizde konaklama önemli bir ihtiyaçtı ve geçtiğimiz haftalarda ilimizdeki güzel alanlardan birinin ihalesini otel alanı olarak yaptık. Sanayicimizin burayı otel alanı olarak alması ve ilimize kısa süre içinde bir otelin kazandırılması bizleri memnun etti” dedi.
Yeşil OSB’nin önemli bir konu olduğunu ifade eden Başkan Çakın, şöyle konuştu: “Uşak Belediyesi olarak Yeşil OSB’lerle ilgili gelişmeleri bizler de yakından takip ediyoruz. İlimizdeki OSB’lerin Yeşil OSB olması için bizler de elimizi taşın altına koyacağız.  Yeşil OSB anlayışında bizler de belediye olarak ilimize atık su arıtma tesisinin kapasitesini artıracağız. Buradan çıkacak suların geri kazanılarak Karma OSB’nin su ihtiyacını gidermesi için çok yoğun çalışma yapıyoruz. Sıfır atık bilinci ve geri dönüşüm bilincinin küçük yaştan itibaren vatandaşımıza kazandırılması için yoğun bir şekilde çalışmalarımız oluyor ve bunlar devam edecek”.
Konuşmaların ardından, genel kurul divanı oluşturuldu ve toplantı sürecine geçildi. Dilek ve temenniler bölümünün ardından yeni yönetimle ilgili oylama yapıldı. Toplantıya; Uşak Valisi Funda Kocabıyık, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir,  Uşak Deri Karma OSB Başkanı İbrahim Karahallı ve protokol mensupları da katıldı. Öte yandan OSB’nin genel kurul toplantısına CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen ve parti yöneticilerinin dışında siyasetçilerin katılmaması dikkat çekti.  

HALİL AĞAOĞLU'NUN YENİ YÖNETİMİ ŞÖYLE

Halil Ağaoğlu’nun yönetim kurulu’nda;  Fahri Polat, Ali Yangıncı, Serdar Sağıroğlu, Kadir Yıldız, İbrahim Saçlı ve Ömer Çınar yer aldı.

Yedeklerde ise; Süleyman Akın Ayan, Regaip Eraşık, Celal Besci, İlhan zdemir, Bekir Pamukçu, Haluk Akdolan ve Muhammet Salih Karakuş bulundu.

Denetim Kurulu’nun Soydan Varol ve Kasım Şenay’dan oluştuğu ifade edildi.

OSBÜK asil üyeler ise; Başkan Halil Ağaoğlu, Serdar Sağıroğlu, Fahri Polat ve Ömer Çınar’dan oluştu.

Editör: TE Bilişim