Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal
ALİ ARASLI///

Son dönemlerde kentte en çok konuşulan konuların başında, Uşak Belediyesi’ne gelen icralar ve bunun sonuncunda aralarında Başkan Mehmet Çakın’ın makam aracının da bulunduğu bazı araç ve gereçlere konan hacizler geliyor.
                Gelen hacizlerin büyük bölümünün belediyeye ait olan UTAŞ ile ilgili olduğu ve bunun yanı sıra belediyenin kendi bünyesinde de ciddi bir borç yükünün olduğu ifade ediliyor.
                Araç ve gereçlerin yanı sıra Uşak Belediyesine ait arazilere de tedbir konulması ve bunlarla ilgili her hangi bir planlamanın yapılamadığı da gündemde…
                Uşak Belediyesi’nin borçlarını ödemesi ve rahata ermesi için en az 6 yıl gibi bir süre dayanması lazım.

    UTAŞ’IN İFLASI VERİLMEDİ
    Konuyla ilgili görüştüğümüz bir kaynak, söz konusu borç yükünden kurtulmak için daha 31 Mart 2019’da göreve gelen belediye yönetimine bir dizi öneri sunulduğunu ve bunların bir çoğunun göz ardı edildiğini kaydediyor. 
    Borcun yaklaşık 200 milyon TL’lik bölümünün yüzde 99’u Uşak Belediyesine ait olan UTAŞ’tan kaynaklandığını dile getiren aynı kaynak, “Belediye yönetimi, göreve geldiğinde UTAŞ’a iflas kararı çıkarmalıydı. Çünkü UTAŞ’ta hiçbir şey kalmadı ve şu anda korumaya çalıştıkları tüm araç ve gereçlere haciz konuldu. UTAŞ’a iflas verilmesi durumunda, şirketin varlıkları masaya yatırılacaktı ve alacaklılara yönelik işlemler devam edecekti. Belediye bu 7 aylık süre zarfında diğer borçlara enerjisini harcayacaktı. Fakat şu ana kadar bunların hiçbiri yapılmadı. Anladığımız kadarıyla Uşak Belediyesi yönetimi, Ankara’dan bir kaynak arayışındalar ve şu ana kadar bununla ilgili de somut bir çalışma ortaya konamadı” dedi. 

    BELEDİYE, DEĞERLENMESİ MUHTEMEL ARAZİLERİ DEVREYE SOKMALI
    Uşak Belediyesi’nin kaynak ihtiyacının değerlenmesi muhtemel olan arazilerle giderilebileceğini ifade eden aynı kaynak, “Mecliste bazı çalışmalar yapıldı ve borcu ödemeye yönelik adımlar atıldı. Fakat imar konusunda gelire dönüşmesi düşünülen ve Ilıcaksubaşı’nın yanı başında bulunan alanın kısa vadede cazibesi olacak gibi görülmüyor. Bunun yerine halkın daha fazla ilgi duyduğu alanlarla ilgili çalışma yapılabilir” ifadelerini kullandı. 

    BELEDİYE ALACAKLILARLA İLETİŞİM KURMALI…. 
    Uşak Belediyesi’nin alacaklılara yönelik bir iletişim çalışması yapması gerektiğini anlatan kaynak, “Belediyenin nefes almaması, bütün çalışmaları kilitler. Şu anda belediye bir çok çalışmayı, gelen hacizler nedeniyle yapamıyor. Bunun çözümü uzlaşma kültürüyle alacaklılarla irtibat kurmaktır. Başkanın belediyeden alacağı olanları toplaması ve bunları durumu izah etmesi, gerekirse anlayış ve tolerans istemesinde yarar görüyoruz. Belediye tüm Uşak’ın ortağı olduğu bir kurum ve bunu yapmak kimseyi küçültmez. Alacaklılarla bir araya gelinmeli ve gerçekçe bir yaklaşımla borçların ödemesiyle ilgili karşılıklı anlayış çerçevesinde bir orta yol bulunmalı. Hacizlerin kalkması durumunda, belediye daha rahat hareket eder ve ödenmeyecek borçlar da bir süre sonra yavaş yavaş temizlenir” diye konuştu. 

 
Editör: TE Bilişim