Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor? Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor?
Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Banaz-Uşak-Abide-Gediz-Simav-Sındırgı-Bigadiç-Balıkesir-Çanakkale Termal Yolu'nun üzerinden geçtiği bölgelerin hem önünü hem ufkunu açacağını söyledi. Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Banaz-Uşak-Abide-Gediz-Simav-Sındırgı-Bigadiç-Balıkesir-Çanakkale Termal Yolunun Sosyo-Ekonomik önemine ilişkin Gediz’e gelen Simav heyeti ile makamında görüştü. Yapılan ziyarete; Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu ve Meclis Başkanı Hüseyin Raci Hazıroğlu, Simav Şoförler Odası Başkanı Yılmaz Avseven, AK Parti Simav İlçe Başkanı Hüseyin Güner, Cumhuriyet Halk Partisi Simav İlçe Başkanı Hasan Koç, Simav Belediye Meclis Üyesi Ramazan Sarı, Simav Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Girgin, Simav Belediyesi Özel Kalemi Coşkun Demir ve Simav’ın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Arıgümüş katıldı. Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Simavlı konuklarıyla yaptığı görüşmede; “Düşünülmüş olan Termal Yol, planlanan güzergâh üzerinde bulunan ilçelerimizin ortak kesişim noktası olan termal kaplıcalarda esinlenilmiştir. Elbette ki bunda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yayınlamış olduğu “Termal Turizm Master Planı” içerisinde yer alan il ve ilçelerimizin oluşudur.
Jeotermal enerjinin yanı sıra planlanan yol üzerinde bulunan Gediz Muratdağı ve Simav Gölcük Mesire yerinin doğa turizmi açısından önemi büyüktür. Her iki alanda gerekli yatırımların yapılmasıyla doğa turizmi ve insanların yürüyüş, bisiklet gezileri kaynak turizmi gibi etkinliklerinde Türkiye’de örnekleri bulunan doğa turizm alanlarına alternatif alan olmaları kaçınılmaz olacaktır. Planlanan yol 1915 Çanakkale Köprüsü’nden Uşak’a güzergâh içindeki bölgeleri büyük şehirlere ve hinterlandı geniş sanayi kentlerine yani İzmir otobanına bağlayacaktır ve bu bölgelerin hem önünü hem ufkunu açacaktır” dedi.
Editör: TE Bilişim