Yarın zam gelecek! Uşak'taki akaryakıt fiyatları eşitlenecek! Yarın zam gelecek! Uşak'taki akaryakıt fiyatları eşitlenecek!
CHP Uşak Milletvekili ve Karma Parlamento Başkan Vekili Yalım, asgari ücrete ikinci kez zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin konuştu.
CHP, TBMM’ye verdiği kanun teklifinde, asgari ücretin enflasyon rakamlarına göre yılda iki kez belirlenmesini önerdi. CHP’nin asgari ücret ile ilgili girişimi AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e soruldu. AKP’li Çelik, “Bu konu bizim her zaman gündemimizdedir. Emeklilerimizin çalışanlarımızın konumu ve korunması her zaman gündemimizdir. Bahsettiğiniz şekilde bir düzenleme yapılacak noktasında değilim. Uygun bir durum oluştuğu zaman bununla ilgili açıklama yapılır ancak hem çalışanlarımızın hem de emeklilerimizin mevcut durumlarını iyileştirmek için her zaman bir çalışma yapıyoruz.” dedi.
“VATANDAŞA SORALIM DESTEĞİNİZİ HİSSEDİYORLAR MI?”
CHP Uşak Milletvekili ve Karma Parlamento Başkan Vekili Yalım da AKP’li Çelik’in bu ifadelerine yanıt verdi. CHP’li Yalım şöyle dedi:
“AKP’nin iş bilmez ve yaptım oldu şeklindeki yanlış politikaları nedeniyle bozduğu ekonomi, doğrudan doğruya halkı etkilemiştir. Buna karşı partimizden de vatandaşın geçim derdini hafifletmek maksadıyla bir öneri gelmiştir. Nedir o öneri? Bu pahalılıkta yapılan asgari ücret zam, giderleri yine karşılamıyor. Hatta 4-5 ay öncesinden daha beter bir hale geldi ekonomi, her geçen gün de kötüye gidiyor. Partimiz de madem vatandaş güçlük çekiyor ikinci bir asgari ücret zammı yapılmalı diyor. AKP’nin sözcüsü Sayın Ömer Çelik de yine tüm AKP’li yetkililer gibi masal anlatıyor. Emeklilerin, çalışanların, vatandaşın yanındalarmış? Çıkalım sokağa çevirelim rastgele insanları soralım. İktidarın desteğini hissediyor musunuz? Mutfakta, çarşı pazarda durumunuz nedir? Bu ekonomik krizde AKP iktidarını yanınızda hissediyor musunuz? Gelecek cevapları hepimiz çok iyi biliyoruz: Hayır!”

“FATURALARA ZAM YAPMAMAYI DA ÇALIŞIN”
“Sayın Çelik her zaman mevcut durumları iyileştirmek için çalışma yaptıklarını da söylüyor. Öyle olsun diyelim. Ancak bu çalışma yapılırken, mesela asgari ücrete ikinci kez zam önerimizi yerine getirmeye karar verecekseniz hemen ardından elektriğe, doğal gaza, gıda fiyatlarına, hiçbir şeye zam yapmamayı da lütfen çalışın. Aksi halde on kez de zam yapılsa vatandaş adına hiçbir çözüm üretilmiş olmaz.”
Editör: TE Bilişim