Çocuk Şube “Güvenli Okul- Güvenli Eğitim” için gece gündüz çalışıyor

Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal

 

Uşak Emniyet Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında, “Güvenli Okul-Güvenli Eğitim” projesi kapsamında 58 olaya müdahale etti ve 24 şahsa idari yaptırım cezası uyguladı.

Okullar kapandı. Öğrenciler uzun bir tatile çıktı. Geçen bir yıl içerisinde çocuklarımızın güvenliği Çocuk Şube Müdürlü tarafından kurulan 24 ekiple sağlandı. Çocuklarımızın güvenliği için, trafik tedbirlerinden tutun da sigara, alkol satışı, internet kafelerin denetimine kadar birçok önlem alındı ve bu süreçte 24 kişi çeşitli cezalara çarptırıldı.

TÜM OKULLARDA POLİS İRTİBAT GÖREVLİSİ VARDI

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında geçen 2015-2016 Eğtim ve Öğretim yılında “Güvenli okul – güvenli eğitim” projesi kapsamında alınan güvenlik tedbirleri ve yapılan uygulamalar hakkında kamuoyu bilgilendirildi.

Açıklama metninde şu bilgilere yer verildi:

“Emniyet Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğümüz koordinesinde çocuklarımızın her türlü korku ve endişeden uzak eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini temin etmek amacıyla; 20.09.2015 ile 17.06.2016 “Güvenli Okul – Güvenli Eğitim” projesi hazırlanmıştır. Proje kapsamında; ilimizde bulunan 78 okul ve çevresinde güvenlik tedbirleri planlanmış ve okullarımızın sabah, öğle ve akşam giriş ve çıkış saatlerinde 24 adet ekimizce asayiş ve trafik yönünden tedbirler alınmıştır. Ayrıcaokul idarelerinin güvenlik sorunları, istek, şikâyet ve taleplerini karşılamak amacı ile bütün okullara “Polis İrtibat Görevlisi” görevlendirilmiş ve bu görevlilerimizce okullar ve çevresinde meydana gelen 58 adet olaya müdahale edilmiştir.

Okulla ilgisi olmayan şahıslara yönelik Valilik Makamının kararı gereği 24 şahsaİdari Yaptırım Cezası” uygulanmıştır. 

Okullar bölgesi sivil, resmi ekip ve yaya devriyelerimizce yapılan kontrollerde, küçük yaştaki çocuğa sigara, alkollü içecek ve uçucu madde satmaktan dolayı toplam 20 işyeri hakkında adli işlem yapılmıştır. Ayrıca okul güzergâhlarında ve çevresinde bulunan internet kafeler, play station oyun salonları, kahvehane, gıda satışı yapılan yerler, seyyar satıcılar, park ve bahçeler kontrol edilmiş, 3 internet kafe hakkında adli, 11 internet kafe ile 3 kahvehaneye idari işlem yapılmıştır.  

Proje çerçevesinde; 2015 – 2016 eğitim - öğretim dönemi içerisinde 46 okulumuzda 4.661 öğrenciye ulaşılarak “Asayişe müessir suçlar, Siber suçlar ve güvenli internet kullanımı” konularında seminer verilmiş ve bilgilendirici broşür dağıtılmıştır. 

“UŞAK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE İYİ TATİLLER DİLERİZ”

 

Editör: TE Bilişim