Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak! Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak!
Kurban derilerinin bilinçli bir şekilde yüzülmesi ve doğru yöntemlerle tuzlanması uyarısında bulunan Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, “Doğru yöntemlerle yüzülen her kurban derisi, ekonomimiz için önemli bir kazançtır” dedi. 

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, kurban derilerinin ekonomik değerini kaybetmemesi ve ziyan olmaması için bazı tavsiyelerde bulundu.  

Kurban derilerinin önemli bir ekonomik değerinin bulunduğunu ve bu nedenle ehil kişilerce yüzülmesinin, kayıpların önüne geçeceğini söyleyen İbrahim Karahallı, “Kurban derileri, her yıl, ihale ile ülkemizde deri tabaklama işleminin yapıldığı tesislere yönlendirilmektedir. Toplanan kurban derileri, aşama aşama işlenmekte ve dikime hazır hale gelene kadar önemli işlem süreçlerinden geçiyor ve bu iş için ciddi bir emek ve maliyet ortaya konuyor. Zaman zaman kalite olarak değeri yüksek olmasına rağmen, bilinçsizce yüzüldüğü için çöpe giden derilere rastlanıyor. Bu ziyanların önüne geçilmesi adına kurban derilerinin çok dikkatli bir şekilde yüzülmesi ve deriye rastgele vurulan her bıçak darbesinin ekonomik anlamda bir kayıp olduğunun bilinmesinde yarar var. Eğer kurban derisini yüzen kişi, daha önce bu işlemi yapmamışsa, işin ehlinden yardım almalıdır. Bu bağlamda doğru yöntemlerle yüzülen her kurban derisi, ekonomimiz için önemli bir kazançtır” dedi. 

    Yaz mevsimi nedeniyle, hava sıcaklığının yüksek olduğunu kaydeden İbrahim Karahallı, derinin tuzlanmasına özen gösterilmesini de istedi. Karahallı, “Yazın bakteriler, kış dönemine nazaran daha hızlı ürer ve tuzlanmamış deri harap hale gelebilir. Bu nedenle, deri yüzüldükten sonra, iyice tuzlanmalıdır, serin ve gölge bir ortamda bekletilmelidir” dedi. Kurban Bayramı’nın birlik ve dayanışma için önemli dönemlerin başında geldiğini dile getiren Karahallı, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ettiğini belirtti. 

UĞUR KARACA: BU KONUDAKİ FARKINDALIK ÇALIŞMALARINA DESTEK VERECEĞİZ
Öte yandan Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Karaca da, Kurban Bayramı’nın birlik ve dayanışma için önemli bir dönem olduğunu ifade etti. Uğur Karaca, “Kurban Bayramı, paylaşımın arttığı ve dar gelirlinin yüzünün güldüğü nadide zamanların başında gelir. Bizler, bu anlamlı bayramımızı, yakınlarımız, sevdiklerimiz ve vatandaşımızla birlikte idrak edeceğiz. Kurban derilerimizin hayır kurumlarına bağışlanması, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için önemli bir destek olacaktır. Bu nedenle Uşak Deri Karma OSB Başkanımız Sayın İbrahim Karahallı’nın önerinin dikkate alınması için, bireysel ve kurumsal bazda farkındalık çalışmalarına katkı sağlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı şahsım ve görev yaptığım kurumum adına tebrik ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim