Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez ve yönetim kurulu üyeleriyle bölgenin sorunları hakkında bir toplantı yapan Vali Mehmet Ufuk Erden, “Bölgedeki bütün sanayiciler sorunlara benim meselem diye sahip çıkarsa, başarı kendiliğinden gelir. Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin katı atıkla ilgili projelerini önemsiyor ve destekliyorum” dedi. Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, bölgede katı atık sorununu çözüm için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.



UŞAK DERİ KARMA OSB’DE KATI ATIKLARA ÇÖZÜM ARAYIŞI

Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez ve bölge yönetimi, Vali Mehmet Ufuk Erden’e, bölgede yapılan çalışmalar hakkında brifing verdi. Bölgedeki çalışmalarla ilgili Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden’e bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, çevreyle ilgili projelere öncelik verdiklerini dile getirdi. Bölgeden günlük ortalama 450 ton katı atık çıktığını dile getiren Akif Küplemez, “Katı atık sorunu bölgemizin üzerinde önemle durduğu konuların başında geliyor. İskoçya’daki bir modeli bölgeye uyarlamak için saha çalışmalarına 29,30 ve 31 Ekim tarihlerinde yapacağız. Atıklar yakılarak buhar ve elektrik enerjisine dönüştürülecek. Katı atıkları yakıp, enerjiye dönüştürmekten başka seçeneğimiz yok. Çünkü depolama sistemi bir noktadan sonra bitecek” dedi.



Projenin Uşak Belediyesi’yle çözülmesi durumunda AB fonlarından hibe desteklerin alınacağını ve kentin bütün çöpünün ortak bir tesiste yakılarak ekonomiye katkı sağlanacağını anlatan Akif Küplemez, “Çorlu, Gerede ve Bursa’da katı atıklar yerel yönetimle çözüldü. Bizler de aynı şekilde Uşak’taki yerel yönetimle çöp sorununu çözmek istiyoruz. Yönetim kurulumuzla birlikte bölgedeki sanayicilerle bir araya geliyoruz. Toplantıları arıtma tesisinde yapıyoruz ve bölge sanayicisine sıkıntıları bire bir anlatıyoruz. Bu toplantılar sayesinde sanayicide ciddi bir farkındalık oluştu. Artık herkes katı atık sorununun önemini ve mutlaka çözülmesi gerektiğini biliyor” diye konuştu.


Uşak'ta 1 TL'ye çay  haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon Uşak'ta 1 TL'ye çay haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon

“BU BENİM MESELEM” DERSENİZ BAŞARILI OLURSUNUZ

Çevreyle ilgili konuların her geçen gün daha büyük önem taşımaya başladığını dile getiren Vali Mehmet Ufuk Erden, Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin katı atık sorununun çözümü için yaptığı çalışmaların önemli olduğunu ifade etti. Vali Erden, “Sorunları çözerken, hedeflerinizin belli olsun, tek nefes alıp ve ortak adım atın.  İnsanların sorunları gördükçe çözüme kavuşması gerektiğini düşünüyor. Bu benim meselem derseniz başarılı olursunuz. Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin katı atıklarla ilgili yaptığı çalışmalar önemsiyorum. Yapılacak çalışmalarda bölge yönetimi ve sanayicisinin arkasında olacağım ve destekleyeceğim” dedi. Vali Erden, sanayicinin dış dünyaya açılmasını ve bilgiyi çok iyi kullanması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim