Yarın zam gelecek! Uşak'taki akaryakıt fiyatları eşitlenecek! Yarın zam gelecek! Uşak'taki akaryakıt fiyatları eşitlenecek!

Bir süre önce iş geliştirme ve sinerji fuarı için kullanılacağı bildirilen Zafer Havalimanı’nın canlanması için Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı tarafından bulunan yeni formül Eskişehirli vatandaşların tepkisini topladı. Yeni formüle göre Nisan ayından itibaren Eskişehir’e gelecek uçakların Zafer Havalimanına inmesinin öngörüldüğü ifade edildi. Daha önce de benzer durum Uşak Havalimanı için geçerli olmuş ve Uşaklı vatandaşlar duruma tepki göstermişti.
Cumhuriyette yer alan habere göre karara sanayiciler de tepki gösterdi. Kararın en büyük etkisinin ise Eskişehir ekonomisine ve sanayisine olacağını ifade eden  Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, “Bu karar, Eskişehir sanayisine ve ekonomisine çok büyük bir darbe vurmaktan başka bir şey değildir” dedi.
Eskişehir Ekspres Gazetesi’nin iddiasına göre de Zafer Havalimanı’ndan Eskişehir’e raylı sistem kurulacağı ve bu sayede Zafer Havalimanının aktif hale getirileceği ortaya atıldı.
Zafer Havalimanı, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya için 2012’de inşa edilmişti. Zafer Havalimanı’nın yer seçimi daha önce kentte görev yapan bir çok bürokrat tarafından da  yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Zafer Havalimanı planlanan yolcunun yüzde 5’ini dahi taşıyamadı.

Editör: TE Bilişim