Uşak'ta konut kredisi kullanarak ev alma dönemi  bitti! Kredili satış yarıya düştü! Uşak'ta konut kredisi kullanarak ev alma dönemi bitti! Kredili satış yarıya düştü!
Uşak’ta mahallelerin ihtiyacına göre kapalı pazaryerleri inşa eden Uşak Belediyesi, yaklaşık 9 ay önce başladığı Fatih Mahallesi kapalı pazaryerini tamamladı ve kullanıma hazır hale getirdi. 
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, pazaryerinin yüzde 100 oranında tamamlandığını ve yaklaşık 80 esnafın hizmet vereceği alanda yer paylaşımı için kura çekimi yapılacağını söyledi. 



Pazaryerinin her hafta cuma günleri açılacağını belirten Başkan Cahan, bölgedeki tüm bağlantı yollarının asfaltlandığını ve otomobillerin ve yayaların rahat bir şekilde hareket etmesi için yol ve kaldırım düzenlemesinin bittiğini kaydetti. 



Yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alanı kapalı pazaryeri haline getirdiklerini dile getiren Başkan Cahan, mahalle sakinlerinin Çarşamba günleri kent merkezine veya Cumartesi günleri Bölme yolu üzerinde kurulan pazaryerine gitme zorunluluklarının ortadan kalkacağını ifade etti. 



Fatih Mahallesi pazaryerinin Kemalöz Mahallesi’ne inşa edilen büyük pazaryerine benzer bir yapıda tasarlandığını anlatan Cahan, “Halkımızın ve esnafımızın rahat etmesi için her konuyu düşündük ve pazaryerimizi ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde oluşturduk. Çevre düzenlemesi tamamlandı ve aynı zamanda altyapıya da ciddi manada yatırım yapıldı. Gerek esnafımız ve gerekse vatandaşımızın araçlarını park etmeleri için geniş bir alan oluşturuldu. Aynı zamanda yollarımız ve kaldırımlarımız modern malzemelerle yenilendi. 13 Temmuz Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi’nde pazaryerindeki esnaf dağılımı için bir kuramız olacak. Kuranın ardından pazaryerimizi 20 Temmuz 2018 Cuma günü esnafın ve halkın kullanımına sunacağız” dedi. 



Pazaryerinin haftanın diğer günlerinde otopark olarak kullanılacağını kaydeden Cahan, “Buradaki vatandaşımız araçlarını daha güvenli bir alana park etme imkanı da elde edecekler. Ekiplerimiz ayrıca sokak aydınlatması noktasında da ciddi bir çalışma gerçekleştirdiler. Tüm bu yatırımlarımız Fatih Mahallemize ayrıca değer katacaktır” diye konuştu. 



3 KAPALI PAZARYERİ İNŞA EDİLDİ
30 Mart 2014 günü göreve geldiğini ifade eden Cahan, ilk olarak Kamalöz Mahallesi’ne devasa ve kapalı bir pazaryeri inşa ettiklerini ve bu alanın fuar ve benzeri organizasyonlarda da kullanıldığını ifade etti. Cuma pazarının üstünün kapatıldığını ve son olarak tamamlanan Fatih Mahallesi’yle birlikte 3 kapalı pazaryeri inşa ettiklerini belirten Cahan, “Yine hedeflerimiz arasında, Dikilitaş ve Bölme yolu üzerindeki pazaryerlerini kapatmak var. Bu alanlara da modern pazaryerleri inşa edeceğiz. Yaptığımız ve yapacağım tüm yatırımların hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

 
Editör: TE Bilişim