Uşaklılar ithal şarap istemiyor Uşaklılar ithal şarap istemiyor
USAKPORT.COM// TÜMSİAD Uşak Şube Başkanı Muhterem Balta, darbe girişimiyle ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Gücünü dış güçlerden alarak bu güçlerin iradesini sergilemeye çalışan cunta zihniyeti her şeyi hesaplamasına karşın aziz milletimizin mevzu vatan olunca neler yapabileceklerini hesap etmemişlerdir" dedi.

Konuyla ilgili gazetecilere yazılı bir açıklama yapan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Uşak Şube Başkanı Muhterem Balta, "15 Temmuz 2016 tarihi tarihimize geçen en karanlık günlerden biri olduğu gibi aynı zamanda yüce milletimizin demokrasiye ve iradesine nasıl sahip çıkılacağını tüm  dünyaya gösterdiği zafer günlerinden biridir.  15 Temmuz da Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş hükümetine karşı darbe kalkışması yapılmış, milletin iradesiyle devleti yöneten hükümetimiz görevinden uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Bütün bunlar yapılırken devlet imkânları kullanılmış ve tehdit unsurları vatanın asıl sahipleri olan milletimize yönelik acımasızca kullanılmıştır. Halkına namlu çeviren zihniyet bununla da kalmamış kamu binalarını bombalamış ortak kullanım alanlarını işgal etmiş ve en önemlisi de millet iradesinin tecelli bulduğu yer olan gazi meclisimize hayasızca saldırmışlardır" dedi. 

MİLLETİ HESAP EDEMEDİLER

TÜMSİAD Uşak Şube Başkanı Balta, darbe girişiminde bulunanların dış güçlerden destek aldığını ifade etti. Balta, "Gücünü dış güçlerden alarak bu güçlerin iradesini sergilemeye çalışan cunta zihniyeti her şeyi hesaplamasına karşın aziz milletimizin mevzu vatan olunca neler yapabileceklerini hesap etmemişlerdir. Başkomutanımızın talimatıyla sokaklara çıkan, meydanlara sığmayan yüce milletimiz darbecileri; yüksek imanlarıyla şaşkına çevirmiş, inanmış yürekleri, vakur tavırlarıyla darbenin püskürtülmesinin en önemli aktörleri olmuşlardır. Aziz milletimiz namlulara aldırmamış, tanklara prim vermemiş, bombalara göğüs gererek darbecilere tarihi bir ders vermişlerdir. Ortak payda vatan olduğu zaman siyasi görüş fark etmeksizin omuz omuza  meydanlarda boy gösteren aziz milletimiz alçaklara, hainlere, darbecilere  karşı mesajını net bir şekilde vermiştir" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim