Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak! Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak!
USAKPORT.COM ///

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda e-ticaret semineri gerçekleştirildi. Türkiye’nin büyük e-ticaret portallerinden hepsiburuda.com yöneticilerinin katıldığı seminerde e-ticaretin önemine vurgu yapıldı. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Osman Çalıkuş, Meclis İkinci Başkanı Basri Yıldırım, Hepsiburada Satış Geliştirme Müdürü Ziya Kızıltan ve kent dışından da girişimcilerin katıldığı toplantıda, hepsiburada.com alışveriş platformunda, nasıl dükkan açıldığı ve kadın girişimcilere yönelik destekler konuşuldu.



Programın açılış konuşmasını yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Osman Çalıkuş, “Son yıllarda internet ve buna bağlı olarak gelişen teknoloji baş döndürücü boyutlara ulaştı. İnternet, özellikle son 5 yıl içinde artan hızı, yasal düzenlemeler, sanayide yaşanan 4.0 devrimi ve alışveriş sisteminde akıl almaz yeniliklerle dallandı ve budaklandı diyebiliriz. Amerika ve Çin merkezli şirketlerin e-ticarette farklı yöntemlere imza attıklarını görüyoruz. İnsansız hava aracıyla dahi sipariş teslim edildiğine şahit olduk. Yaşadığımız bu gelişmelerin devamının geleceği kanısındayım ve şirketlerin yeni dünya ticaret sistemine entegre olmasını lazım. Zira e-ticaretin en büyük faydası, büyük-küçük demeden tüm işletmelere ithalat ve ihracat kapısını sonuna kadar açmasıdır. E-ticaretin ülkemizde de giderek yayılması, sisteme entegre olamayanlar için dezavantaj gibi görülüyor. Oysa e-ticaretin zaman, mekan ve erişilebilirlik gibi temel konularda büyük yararları olduğu gibi, fiyatlandırma da tüketici için artıları barındırıyor.  Artık çarşılar ve alışveriş merkezleri cebimizde taşıdığımız akıllı telefonlara girmiş durumda. Sadece kadınlar ve gençler değil, piyasada iş yapan bir çok esnafımız da müşterisine sunduğu ürünleri e-ticaret zincirlerinden daha uygun fiyatlara temin etmektedirler.”



 Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Osman Çalıkuş sözlerini şöyle sürdürdü: “Son yıllarda geliştirilen ödeme sistemleri sayesinde, önceleri yaşanan güven problemi de büyük ölçüde çözülmüştür.  Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak e-ticaretle ilgili bugüne kadar bir çok seminer ve toplantıya imza attık. Bugün hepsiburada.com ile yeni bir beyin fırtınası daha yaşanacak.  Katılımcılarımızdan isteğim burada ortaya konacak bilgi ve fikirlerden azami ölçüde istifade etmeleri ve yeni ticaret sistemine uyum sağlayarak, pazardaki varlıklarını hissettirmeleridir. İnternette açılacak bir dükkan, sizleri sınırsız bir pazara ulaştıracaktır.  Bu konudaki en önemli tavsiyelerimden biri de konunun uzmanı ve alandaki konulara hakim bir beyinden destek almalarıdır. Bildiğimiz damla ise bilmediğimiz okyanustur. Konuşmamı burada bitiyor ve toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilişim