Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, sağladığı istihdam ve katma değer ile ekonomiyi güçlendiren sanayiciyle ortak akıl birliğinde çalışacaklarını ifade etti. Uşak Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Nurullah Cahan, istihdama yönelik projelere önem verdiklerini kaydetti. Uşak Cezaevi’nin bulunduğu bölgeye 3’üncü bir sanayi sitesi yapılacağını ifade eden Başkan Cahan, söz konusu projenin işsizliği önlemede faydalı olacağını söyledi. Cahan, “Belediye olarak istihdama doğrudan ve dolaylı desteklerimiz olacak. Sanayi sitesi projemiz bunun bariz örneklerinden birisidir” dedi.

 CAHAN, UŞAK DERİ KARMA OSB’Yİ ZİYARET ETTİ

Uşak'ta 120 lira olan kıymalı pideyi 70 TL'ye düşürdü! Tanıtım için yapıyorum, malzemeden çalma yok! Uşak'ta 120 lira olan kıymalı pideyi 70 TL'ye düşürdü! Tanıtım için yapıyorum, malzemeden çalma yok!

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde göreve gelen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez ve Yönetim Kurulu üyeleri ile buluştu. AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcıları Erol Korkmaz ve Hakan Uludağ’ın da eşlik ettiği ziyarette, bölgenin durumu hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Bölgedeki 231 tesiste aktif olarak üretim yapıldığına işaret eden Akif Küplemez, yaklaşık 5 bin kişinin doğrudan istihdam edildiğini belirterek, “Deri, tekstil, geri dönüşüm ve hizmet sektörün faal olarak yer aldığı bölgemiz, ekonomiye ciddi katma değerler sağlıyor. Bölge olarak eğitim, çevre ve sosyal bazlı çalışmalara önem veriyoruz. Özellikle çevre konusunda ciddi çalışmalarımız var. Geçtiğimiz yıl kapasite artışına gittiğimiz arıtma tesisimizde kokusuzlaştırma üzerine proje bazlı çalışmalarımız sürüyor” dedi. Akif Küplemez, kentin ortak akılla yönetilmesi noktasında, Uşak Belediyesi ile her zaman eşgüdümlü çalışacaklarını dile getirdi.

 

NURULLAH CAHAN:  İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYORUZ

Sağladığı istihdam ve katma değer ile ekonomiyi güçlendiren sanayicinin önemli bir yeri olduğunu dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Sanayicimizin sağladığı istihdam bizim için çok önemli. 5 bin kişiyi aileleriyle birlikte düşündüğümüz zaman 20 bin vatandaşımızın, bölge sayesinde hayatını idame ettirdiğini söylemek mümkün. Belediye olarak kentte istihdamın artmasına önem veriyoruz. Bu noktada yeni bir sanayi sitesi projesi hazırladık. Göreve geldiğimizde projenin hayata geçmesi için esnafımızla bir araya geldik. Bir Eylül Sanayi Sitesi Kooperatifi ile ortak aklı bularak, Uşak Cezaevi’nin bulunduğu bölgede 3’üncü sanayi sitesi oluşmasının hazırlık aşamasını tamamladık. Oluşacak bölgede ağırlıklı olarak oto bakım ve tamiri yapan esnafımız yer alacak. Çünkü 1 Eylül Sanayi Sitesi ve Yeni Sanayi Sitesi artık ihtiyaca yanıt veremiyor. Kentte otomobil sayısı her geçen artıyor ve bu noktada yoğunluk oluşuyor. Uşak Deri Karma OSB’ye yakın bir bölgede kurulacak olan sanayi sitesi, kendi işyerini açmak isteyen kalfalarımız için bir fırsat olacak. Aynı zamanda otomobiline bakım yaptırmak isteyen sürücülerin taleplerine daha kısa sürede yanıt verilmesini sağlayacak” diye konuştu.

Kentteki kurumların ortak akılla bir araya gelmesinin önemine de değinen Başkan Nurullah Cahan, şöyle dedi: “Uşak, içinde ciddi potansiyelleri barındıran girişimci bir kent. Belediye olarak, bir çok kente göre avantajları bulunan Uşak’ı marka kent yapmak istiyoruz. Bu bağlamda ortak akıl büyük önem taşıyor. Oluşturulacak projelerde bütün kurumların ortak akılla katkı sağlaması durumunda, marka kent idealine daha kısa sürede ulaşabiliriz.” Öte yandan ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi. 
Editör: TE Bilişim