İşkur'dan bin kişilik İstihdam Projesi

Uşak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) toplam bin kişinin çalışacağı dev bir istihdam projesi başlatmaya hazırlanıyor.

İŞKUR Uşak İl Müdürlüğü, toplum yararına çalışma programları kapsamında  bin kişiyi istihdam edecek. Programlardan faydalanacak kişilerin 70 gün boyunca başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında toplum yararına işlerde çalıştırılacakları açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR Müdürü Zafer Kahraman, "Toplum yararına programlarla ilgili çalışmalarımızı büyük bir titizlikle hazırladık ve nihayete erdirdik. Vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla tüm projelerin başvurularını iş ve meslek danışmanı arkadaşlarımız aracılığı ile 30 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında Uşak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde veya [email protected] adresi üzerinde elektronik ortamda yapılabilir. İŞKUR olarak bu programlarda katılım şartlarını belirlerken işgücü piyasasındaki arz talep dengeleri gözetilmiş ve ilimiz insan kaynağının doğru yönlendirilmesi ve yönetilmesi önemsenmiştir" dedi.

KADINLARA VE ENGELLİLERE ÖNCELİK

İŞKUR Uşak İl Müdürlüğü, tarafından yapılan yazılı basın açıklamasının tam metni şöyle;

“İlimizde istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere toplum yararına programlar düzenlenmektedir.

Tüm giderleri Çalışma ve İş Kurumu Uşak İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak olan toplum yararına program (TYP) çerçevesinde aşağıdaki listede gösterilen kurum ve yerleşim yerlerinde 70 gün geçici istihdam edilmek üzere 1.000 katılımcı alınacaktır. 70 günlük sürenin bitiminde Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından ödenek tahsis edilmesi halinde program 15 Haziran 2016 tarihine kadar 165 gün uzatılacaktır.

Programlara başvurular, 30/09/2015 Çarşamba günü başlayacak olup, 09/10/2015 Cuma günü sona erecektir.

Müracaatlar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen, ilçe belediyelerinde bulunan İŞKUR hizmet noktalarından veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilecektir.

Program ile katılımcı belirleme usulleri ve belirleme tarihleri aşağıda gösterilmektedir. Aşağıda yer alan gruplara programa katılımda öncelik verilecektir.

a)        Kadınlar,

b)        35 yaş üstü bireyler,

c)         Engelliler,

Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı

d)        Eski hükümlüler,

e)        Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar,

Toplum yararına programa katılmak için;

 

a)  Kurum kayıtlı işsiz olmak,

b)  18 yaşını tamamlanmış olmak,

c) Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak, kamudan herhangi bir geliri olmamak,

d) Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç);

şartları aranmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

Editör: TE Bilişim