Banaz’a kurulması planlanan organize sanayi bölgesiyle ilgili altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, bölgenin yatırımcılar açısından cazip bir alan olacağını ve ilçedeki istihdama önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Kısa bir süre önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından onaylanan ve yapım işlemi için gerekli protokolleri imzalanan Banaz OSB’nin kurulumu için çalışmalar hızlandı. Banaz Belediyesi’ne bağlı ekiplerin, bölgenin altyapısının tamamlanması için gerekli desteği verdiğini dile getiren Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, bölgenin enerji kaynaklarına, lojistik merkezlerine ve Uşak’ta hali hazırda faaliyet gösteren 2 OSB’ye yakınlığının önemli bir avantaj olduğunu kaydetti.

Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam Kayaağıl 250 TL oldu, Hamamboğazı'nda 100 TL'den yola devam

Bölgeye yatırımcıların şimdiden yoğun bir şekilde ilgi duyduğunu ifade eden Arpacı, “Banaz OSB’nin kuruluşunu, göreve gelmeden önce taahhütlerimiz arasına eklemiştik ve vatandaşımıza verdiğimiz sözümüzün arkasında durarak, bölgenin ilçemize ve ilimize kazandırılması için devlet büyüklerimizden gerekli destekleri aldık. Bölgemizle ilgili gerekli protokoller imzalandı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’tan da gerekli izin çıktı. Banaz OSB, en kısa sürede tamamlanacak ve ilçemiz istihdamına önemli katkı sağlayacak. Bölge daha kurulmadan, bir çok yatırımcının taleplerinin olduğunu görmekteyiz. Çünkü, bölgenin ciddi artıları olacağını, şimdiden görüyorlar. Üretimde olmazsa olmaz lojistikle ilgili her hangi bir sorun yaşanmayacak ve İzmir Limanı’na 3 saat gibi bir sürede ürünlerini nakledebilecekler. Ayrıca elektrik ve doğalgaz kaynakları da bölgemizde çok rahat bir şekilde kullanıma sunulacak. Ayrıca ilimizdeki 2 OSB’nin hali hazırda faaliyet gösteriyor olması ve buradaki kuruluşlarımız da, bölgemizi bilgi ve teknik anlamda besleyecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim