Uşak'ta 1 TL'ye çay  haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon Uşak'ta 1 TL'ye çay haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon
Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü tebrik eden Mehmet Çakın, göreve geldiğinde, kadınlara yönelik ortaya koyacağı ‘Hanımeli Pazarı’ projesi hakkında bilgiler verdi.



Türk kadınının aile hayatından devlet yönetimine, ev ve kent ekonomisine kadar bir çok alanda başarılı çalışmalar ortaya koyduğunu söyleyen Mehmet Çakın, “Kadınlarımızın iş gücünde daha fazla yer alması için üzerimize düşeni yapacağız. Önümüzdeki dönemde kadınlarımızın siyasette de daha aktif olması için belediye meclisi listemizde, 5 kadın adayımız yer alıyor. Bu noktada kadınlarımızın siyasette ve ticarette daha aktif olması için gerekli pozitif ayrımcılığı her daim yapacağız” dedi.



Kadınlara yönelik ‘Hanımeli Pazarı’ projesi geliştirdiklerini dile getiren Mehmet Çakın, bayanlara, evde el emeği ve göz nuruyla yaptıkları ürünlerini, kentteki tarihi bir alanda satma imkanı tanıyacaklarını söyledi.



Uşak’ın yöresel ürünü olan tarhana, döndürme, demir tatlısı, yöresel yemekler, örme kıyafetler ve evde kadınların kendi emekleriyle ortaya koydukları ürünlerin satışına imkan tanıyacaklarını kaydeden Mehmet Çakın, “Bu çalışmamız küçük bir alanda az sayıda kadına değil, daha büyük ve geniş bir ortamda çok sayıda kadınımıza ürünlerini satma imkanı tanıyacak bir proje olacak. Evde yapılan ürünler, tarihi değeri olan bir sokak veya meydanda satılacak. Bunun için mekan seçimini yapacağız ve kadınlarımızın başvurularını alarak, kurayla yerleri paylaştıracağız. Zaman konusunda belli bir gün belirleyeceğiz ve böylelikle hem kadınlarımızın evdeki ürünleri ekonomik bir değere dönüşecek, hem de ilimizin tarihi bir mekanı daha tanınır hale gelecek” diye konuştu.



TEK ŞART, EL EMEĞİ İLE YAPILAN ÜRETİM
Hanımeli Pazarı’nın kendine özgü kuralları olacağını vurgulayan Mehmet Çakın, şöyle söyledi: “Belediyenin görevlerinden biri de vatandaşı üretime sevk etmek ve ekonomiye katkı sağlamaktır. Hanımeli Pazarımız, bu bakımdan örnek bir proje haline gelecektir. Çünkü pazarımızı oluşturmadan önce, belli kural ve kaideleri oturtacağız. En önemli kuralımız ve şartımız, satılacak ürünlerin kadınlarımızın emekleriyle ve özgün bakış açılarıyla oluşturulan mamuller olmasıdır. Toptancılardan hazır alınan ürünleri Hanımeli Pazarı’na sokmayacağız, vatandaşımızı üretime özendireceğiz ve böylelikle buraya bir marka değerini de yükleyeceğiz. Kadınlarımız zamanla buradan çok ciddi kazançlar elde edecekler ve ev ekonomilerine katkılar sağlayacaklar”.



Türkiye’de nüfusa göre en fazla kadın esnafın Uşak’ta yer aldığını kaydeden Mehmet Çakın, “Biz göreve geldiğimizde, bu sayıyı daha yukarılara çekeceğiz ve kadınlarımıza her daim, desteklerimizi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, hepsine evlerinde ve işlerinde huzurlu ve hayırlı günler diliyorum” ifadesini kullandı.


 
Editör: TE Bilişim