Uşak'ta 1 TL'ye çay  haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon Uşak'ta 1 TL'ye çay haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon
Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Uşak’taki ziyaretini değerlendiren AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, kentte konfeksiyon kırpıntılarını geri dönüşüme tabi tutarak ekonomiye kazandıran işletmelere verilen yüzde 0 KDV desteğinin ardından sektörün önünün açıldığını ve kayıtdışı ekonominin ortadan kalkacağını söyledi.  Çakın, “Tarlasız pamuk üreten Uşak’ta KDV desteği ile istihdama artı değerler katılacaktır” dedi.
AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, geçtiğimiz günlerde kenti ziyaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı, kurumlarda ve parti teşkilatında ağırladıklarını ve burada kentteki sektörlerle ilgili talep ve beklentileri ilettiklerini söyledi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın ayrıca kentte faaliyet gösteren geri dönüşüm tesislerini incelediğini ve sektörün içinde bulunanlardan talep ve beklentilerini daha net dinlediğini söyleyen Çakın, özellikle vergi konusunda desteklerin söz konusu olacağını belirtti.
Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın katkılarıyla Türkiye’nin geri dönüşüm üssü Uşak’ta konfeksiyon kırpıntılarını kullanan tesislere KDV desteği verileceğini kaydeden Başkan Çakın, “Sayın Bakanımızı ziyareti öncesinde, Ankara’da görme imkanımız olmuş ve kendisine ilimizdeki geri dönüşüm tesisleriyle ilgili talep ve beklentileri iletmiştik. Partimizin teşkilat bazındaki yoğun çalışmalarının sonunda konfeksiyon kırpıntısını geri dönüşme tabi tutarak ekonomiye kazandıran işletmelere KDV muafiyeti getirildi.  KDV’nin sıfıra inmesi sektörel bazda önemli kazanımların önünü açmış oldu, istihdam ve kayıtdışılıkla mücadelede önemli bir mesafe daha kat edildi. Tüm bu gelişmelerin ardından Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal sektörü daha yakından incelemek için ilimize teşrif ettiler ve burada işin içinde olanlarla bire bir diyaloglar kurarak, talep ve beklentileri yerinde dinlediler.  Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bugüne kadar ilimize bir çok alanda teşvik veren hükümetimiz, son olarak geri dönüşüm sektörü için önemli bir atılımda bulunmuştur. Bu kazanımın elde edilmesinde bize destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal’a, milletvekillerimize ve tüm teşkilat mensuplarımıza ve STK’lara teşekkür ediyorum. Uşak’a hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Çakın, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın kentle ilgili diğer önemli projeleri de yakından incelediğini ve bakanlığı nezdinde yapılacak çalışmalarda gerekli destekleri sağlayacağını sözlerine ekledi.  Öte yandan Maliye Bakanı Naci Ağbal, kentteki diğer sektörlerin durumu hakkında Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ve Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda birer toplantı yapmıştı.
 
 
 
Editör: TE Bilişim