Motorine indirim geliyor! Uşak, İzmir, Aydın ve Muğla'da mazotun litresi 41,80 seviyesine düşecek Motorine indirim geliyor! Uşak, İzmir, Aydın ve Muğla'da mazotun litresi 41,80 seviyesine düşecek
 MUSİAD seçimlerinde Nuri Arslan koltuğu kaptırmadı

Mustakil İşadamları Derneği (MUSİAD) Uşak Şubesi olağan genel kurulunu yaptı. Tek liste ile gidilen seçimlerde, Kurucu Başkan Nuri Arslan koltuğu kaptırmadı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan seçimlere MUSİAD Genel Merkezinden gelen Numan Gürel Divan başkanı seçildi. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Nuri Arslan konuklarına şöyle seslendi:

“Yeni yıla adım attığımız şu günlerde Yeni Türkiye’yi konuştuğumuz 2015 yılının ülkemize , üyelerimize, iyilik, güzellik bereket ve hayırlar getirmesini temenni eder  MÜSİAD Uşak Şubesi olarak gerçekleştirdiğimiz Olağan Genel Kurulumuza hoş geldiniz der hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarım.

5 Mayıs 1990 yılında 12 iş adamının temelini atmış olduğu MÜSİAD’ın, bu yıl 25. Yılını kutluyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu bereketli yolda geçen 25 yıl içerisinde, yapılan özverili çalışmalar neticesinde bugün 11.000’i aşkın üyesiyle, 45.000 işletmeyi temsil eden, yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan, Türkiye’de 85 noktada, yurtdışında ise 63 ülkede faaliyet gösteren Türkiye’nin en güçlü Sivil toplum kuruluşu olmuş bulunmaktayız.

Ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak , iş dünyamıza 2023 hedefleri doğrultusunda yardımcı olmak, bölgesinde güçlü, dünyada sözü geçen ülke konumuna gelmek için hazırlamış olduğumuz ; Araştırma raporları, Sektör Zirveleri, Bölgesel İş Geliştirme Toplantıları, Genel İstişare Kurulları, Yurtdışı Gezileri, Uluslararası fuar ve iş forumları, gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerden sadece birkaçıdır.

2 yılda bir düzenlenen ve sonuncusunu 26-30 kasım 2014 tarihleri arasında, 102 ülkeden yaklaşık 7500 yabancı işadamının katıldığı ve 200.000’nin üzerinde yerli ziyaretçiyle gerçekleştirdiğimiz Uluslararası MÜSİAD fuarının ülkemize ve işadamlarımıza katkısı göz ardı edilemeyecek bir gerçektir.”

‘Uşak ilkler şehri’

Uşak’ın ilkler şehri olma unvanına sahip olmuş bir şehir olduğunu kaydeden Arslan, “Bu özelliği birkaç örnekle vermek gerekirse Türkiye de elektriğin ilk kullanıldığı, İlk şeker fabrikasının yapıldığı ve o dönemde Türkiye genelinde kurulu 8 adet iplik ve dokuma fabrikasının 4’ ünün Uşakta olduğu göz önünde bulundurulduğunda şehrimizin dönemin Türkiye’sinde ne kadar önemli bir konumda olduğu daha net anlaşılmaktadır.Hali hazırda ilimizde ağırlıklı olarak deri ve tekstil iş kollarında yoğun faaliyet gösteren firmalarımızın bulunduğu, 3 adet organize sanayi bölgesi bulunmaktadır. Bu organize sanayi bölgelerinde genişleme ve yeni tahsis çalışmalarının devam etmesi,Uşak Üniversitemizin hızla büyümesi şehrimize yeni yatırımcı çekebilme noktasında yeterli imkânlara sahip olduğumuzun bir göstergesidir. Diğer önemli bir konu ise, tarlasız pamuk üretimi olarak adlandırdığımız Tekstil geri dönüşümü ve diğer geri dönüşüm sektörlerinde ilimiz  lokomotif konumundadır” ifadesini kullandı.

‘Uşak’a borcumuz ödemeliyiz’

Kamu ve sivil toplum kuruluşları olarak, şehrin ekonomisine daha fazla katkı sağlamak, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Uşak bırakmak için en azından yaşadığımız şehre vefa borcumuzu ödemek adına üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz gerektiğine inandığını belirten Arslan, “Bu duygu ve düşüncelerle 30 Kasım 2013 tarihinde açılışını gerçekleştirdiğimiz MÜSİAD Uşak Şubesimizin üyelerinin, yaklaşık 4500 kişiye sağladığı istihdam ve gerçekleştirmiş  olduğu150 milyon dolarlık ihracaatile, şehrin ekonomisine katkıyı sağlayan  şube üyelerimize sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Sözlerime son vermeden önce genel kurulumuzun sanayicimize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim. Göreve devam etmeyecek eski yönetim kurulu üyelerimize gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür eder,  yönetimde yer alacak yeni arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim” diyerek sözlerini noktaladı.

Tek liste ile gidilen seçimlerde; Nuri Arslan yeniden başkan seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine de; İbrahim Yıldırım, Himmet Fidancıoğlu, Mehmet Çakın, Himmet Yaşar, Mehmet Fatih Gündüz, Kadir Karakuş, Mustafa Yıldız, Mehmet Emin Kaya, Mehmet Gün, Murat Serhat Eren ve Sinan Yıldırım seçildi.

 

Editör: TE Bilişim