CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, mazot fiyatlarına gelen zamların işletmelerin maliyetlerini arttırmaya devam ettiğini ve bunların zam olarak halka yansıdığını söyledi.
    CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, akaryakıt fiyatlarına gelen zamları değerlendirdi.
    CHP’li Yalım, mazot litre fiyatının 25 TL’ye yaklaştığına dikkat çekerek, “Mazota gelen zamlar, minibüsçüler, taksiler, otobüsler, kuryeler, servisler ve okul servisleri başta olmak üzere ulaşımda sektöründe faaliyet gösteren firmaları çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Zarar ederek faaliyetlerini sürdüren firmalarımız, personel azaltmaya gidiyor. Akaryakıta gelen zam iğneden ipliğe her şeye yansımak durumunda. Bu durumda da bedeli yine halkımız ödüyor. Asgari ücretle yaklaşık 3 depo mazot alınabiliyor. Vatandaş nasıl geçinecek. Şehir içi ulaşımı sağlayan araçlar zararına ne kadar daha dayanabilecek. Fiyatlara gelen zamların bedeli halkı tükenme noktasına getirdi. Herkes mutsuz” dedi.

Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı

MAZOTTA 1 YILDA ARTIŞ YÜZDE 300
2021 yılı Mart ayında mazotun litre fiyatının 6,80 TL olduğuna dikkat çeken Yalım, “Bugün mazotun litre fiyatı 23 TL. Fark Yüzde 300. Asgari ücrete yapılan zam yüzde 50, memura yapılan zam Yüzde 30,5. Ulaşım sektörü kontak kapatırsa yaşam felç olur. Özellikle de büyükşehirlerde. Bu durumun önüne geçilebilmesi için destekleme yapılması gerekiyor. Ulaşım sektörüne ve çiftçilerimize ucuz mazot verilmeli. Zamlardan etkilenmemeleri gerekli düzenleme acilen hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu.       

Editör: TE Bilişim