Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak! Uşak Belediyesi, emekliye çayı 1 liradan satacak!
Uşak’ta Ramazan pidesini, 2018’deki fiyattan satacak olan fırıncı esnafı, Ramazan Bayramı’nın ardından, 250 gramı 1 TL 25 kuruş olan ekmeğin fiyatını, 1 TL 50 kuruşa çıkaracak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Fırıncılar ve Unlu Madde İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, üretim için kullandıkları un ve diğer mamullerin yanı sıra, enerji ve işçilik giderlerinde ciddi artışlar olduğunu ve bu nedenle, Tarım ve Orman Bakanlığı’na zam talebinde bulunduklarını söyledi. Kurnaz, “Aldığımız her ürüne ve işçilik maliyetlerine ciddi zamlar geldi ve Uşaklı fırıncı esnafı yaklaşık 1 yıldır fiyatlara zam yapmadı. Buna rağmen bakanlığın verdiği üst limitin altında bir zam talebinde bulunduk” dedi.

RAMAZAN BAYRAMI’NDAN SONRA EKMEĞE ZAM
Uşak’ta yaklaşık 1 yıldır 250 gramı 1 TL 25 kuruştan satılan ekmeğin fiyatına, Ramazan Bayramı’ndan sonra zam yapılacak. Un, elektrik, işçilik, sigorta ve diğer ödemeler, kira ve yakıt gibi temel ihtiyaçlara zam geldiği için, fiyatları yükseltme talebinde bulunan Uşak Fırıncılar ve Unlu Madde İmalatçıları Esnaf Odası, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı ile irtibata geçti. Bakanlıktan ekmeğin kilo bazında fiyatını 6 TL 25 kuruşa kadar çekme yetkisi alan oda yönetimi, konuyla ilgili Uşak Belediyesi ile de görüştü ve fiyatlara Ramazan Bayramı’ndan sonra zam kararı aldı. Buna göre 250 gram ekmek, yeni tarifiyle 1 TL 50 kuruş olacak. Kilo bazında ise ekmeğin fiyatı 6 TL’ye çıkacak. Yine 1 kilo 100 gram civarında olan köy ekmeği ise 4 TL’den 5 TL’ye yükselecek. 

RAMAZAN PİDESİNE BU YIL ZAM YAPILMAYACAK
Ramazan pidesi fiyatları ise bu yıl sabit kalacak ve 250 gram pidenin fiyatı yine 2 TL’den satılacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Fırıncılar ve Unlu Madde İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, “Zam talebimizi ilettik ve ekmeğe zam yapacağımız için bu dönem Ramazan pidesinin fiyatında her hangi bir değişikliğe gitmedik. Ramazan pidesi yine geçen yılki fiyattan satılacak. Ekmek ise Ramazan Bayramı’ndan sonra zamlanacak. Zam yapmak zorunda kaldık, çünkü girdi maliyetlerimiz ciddi oranlarda artış gösterdi. Esnafımız zam yapmamak için uzun süre direndi, fakat gelişmeler bizi zamma zorladı” dedi. 


 
Editör: TE Bilişim