Uşaklılar ithal şarap istemiyor Uşaklılar ithal şarap istemiyor
Uşak Valiliği ve Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği 11'inci Ahilik Haftası etkinliklerine katılan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, ahiliğin önemli bir kültür olduğunu belirterek, "Ekonomide yaşanan olumsuzlukların son bulması, üretimin devamlılığı ve tüketicinin haklarını gözetmek için ahilik kurallarını iyi benimsememizde büyük yarar olduğunu düşünüyorum" dedi. 
Uşak Valiliği ve Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin bu yıl 11'incisini düzenlediği Ahilik Haftası etkinlikleri, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda yapıldı.  İsmail İstek'in yılın ahisi seçildiği, yılın çırağı ve kalfasının ödül aldığı programa; Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, İsmail Güneş ve Özkan Yalım, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
    Ahilik haftasının önemiyle ilgili bir açıklama yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, Selçuklu döneminde uygulanan ahilik sisteminin, Osmanlı'da lonca teşkilatı ve günümüzde esnaf ve sanatkarların oluşturduğu odalar şekilde devam ettiğini söyledi. 
    Ahiliğin sadece ekonomik bir birliktelik olmadığını, aynı zamanda kültürel, manevi ve ahlaki bir boyutunun bulunduğunu kaydeden Selim Kandemir, "Ahilik teşkilatı,  sadece esnafın değil aynı zamanda halkın da menfaatlerini gözeten güzide bir oluşumdur.      Mal ve hizmetlerde belli bir standardı gözeten, Hakkın yolundan sapmadan halka hizmet eden esnafımız, bugün hala aynı ahlak ve duyarlılıkla çalışmaktadır.  Ahi, siftah yapmayan komşusunu da düşünendir ve bu anlayışa bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır.  Ekonomideki olumsuzlukların önüne geçmek, üretimin devamlılığı ve tüketicinin haklarını gözetmek için ahilik kurallarını iyi benimsememizde büyük yarar olduğunu düşünüyorum. Yaşanan olumsuzlukların tek çözümü, gerek esnafımız ve gerekse sanayicimizin üretmekten vazgeçmemesi ve katma değer sağlamasıdır" dedi. 
    Esnafın da ARGE'ye önem vermesi gerektiğini dile getiren Selim Kandemir, "Yeni  iletişim teknolojileri sayesinde, önceleri ulaşmakta güçlük çekilen bir çok pazar, artık cep telefonlarımıza kadar girdi. Bu bakımdan esnafımızın teknolojiye önem vermesini ve ARGE'ye yönelmesini tavsiye ediyorum. Esnafımız ve sanayicimizin ortaya koyacağı, sıra dışı ve dünya pazarlarında rağbet gören tüm ürünler, ekonomi hanemize artı yazacaktır" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim