Uşak'ta et ve kıyma Selendi'den dahi ucuz! Uşak'ta et ve kıyma Selendi'den dahi ucuz!
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Eylül ayı olağan meclis toplantısı, Uşak Valisi Salim Demir’in de katılımıyla, Meclis Başkanı İsmail Karaman’ın Başkanlığında, UTSO Meclis Üyeleri ve Meslek Komite başkanlarının katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi. 
2013- 2017 döneminin son meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Karaman’ın 2013-2017 meclis çalışmalarını değerlendirmesiyle başladı.
Karaman, bu dönem içerisinde 52 meclis toplantısı gerçekleştirdiklerini, yapılan toplantılarda 345 karar alındığını, alınan kararların 45’inin fiyat tarife kararı olduğunu söyledi. Karaman, meclis toplantılarında Vali, Belediye Başkanı olmak üzere pek çok kamu kurum ve kuruluşun yetkililerini konuk ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, 2013-2017 gelir ve giderler durumu hakkında da bilgi verdi.



Meclis Başkanı ardından söz alan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, birlik ve beraberlik içinde görev aşkıyla, ülkemize hizmet gururuyla, çalışmaya devam edeceğimizin altını bir kere daha çizerek; ‘’2013-2017 yılları arasında görev yapan Meclisimiz olarak, pek çok güzel ve gurur duyulacak işlere hep beraber imza attık. Hizmet binamızı modern ve üyelerimize her anlamda daha konforlu, hizmet çeşitliliğini ve kapasitesini arttıran bir binaya taşıdık ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ nun katılımıyla açılışını gerçekleştirdik. Sadece ilimiz için değil bölge için ses getirecek pek çok projeye imza attık, organizasyon gerçekleştirdik. Gerek Ankara’da gerekse ilimizde bakan ve bürokratları ağırlayarak ilimiz sorunlarını ve çözüm önerilerini ilettik ve bunlara güzel ve etkili geri dönüşümler aldık. Tabii bütün bunları planlarken ve uygularken siz meclis üyelerimiz ve meslek komite başkanlarımızın görüş ve önerileri ile hep birlikte yol aldık’’ dedi.



Kandemir, gerçekleştirdikleri faaliyetler, eğitimler, fuarlar ve üyelere verilen destekler hakkında ayrıntılı bilgi vererek şunları dile getirdi; ‘’Bizler, hiçbir maddi beklenti içinde olmadan, üyelerimize hizmet amacıyla görev yapıyoruz. Üyelerimizin iş gelişimi, ar-ge, inovasyon, pazarlama gibi alanlarında yanlarında olmalıyız. Çalışmalarımızın odağında hep üyelerimiz oldu ve bu şekilde de devam edecektir. Ekonomiye verdiğimiz önem kadar üyelerimize sunduğumuz hizmet çeşitliliği yanı sıra onların iş hayatlarını kolaylaştırıcı, zamanlarını arttırıcı faaliyetlere de önem verdik. Meclis üyelerimizle, meslek komitelerimizle beraber daima karşılıklı fikir ve görüş alışverişinde bulunarak şehrimiz için, üyelerimiz için neler yapabiliriz terakkisinde bulunduk. Geleceğin şekillenmesini izlemek yerine, şehrimizi geleceğin konuşulduğu, geleceğe yön veren şehirlerarasında yer alması için hep birlikte çalışacağız’’ dedi.
Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Vali Salim Demir, Uşak'ta etkin ve faal bir ticaret ve sanayi odasını görmekten mutlu olduğunu belirterek; ‘’Uşak ortak paydasında el birliği, iş birliği ve gönül birliği ile çalışmamız gerekiyor. Hepimizin malumu artık dünya çok küçük. Dolayısıyla dünyada meydana gelen her gelişme ülkemizi de ilgilendiriyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak çizmiş olduğumuz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Eğer bunları gerçekleştireceksek ve ilimiz için bir başarı hikâyesi yazmak istiyorsak, biraz önce söylediğimiz gibi ilimizde bulunan tüm aktörlerle beraber ciddi, disiplinli ve gayretli bir şekilde çalışmak zorundayız. Siz sanayici ve iş adamlarımızla beraber bir yol haritası çizeceğiz ve Uşak’ımızı daha da geliştirmek için elbirliği ile mücadele edeceğiz” diye konuştu.
Vali Salim Demir konuşmasının ardından 2013-2017 yılları arasında görev yapan meclis üyelerine teşekkür plaketi verildi.
Editör: TE Bilişim